Philips har många års erfarenhet av fjärkontrollsutveckling. Nu har tillverkaren lanserat en ny fjärrkontroll för multimediadatorer som sägs vara anpassad för den breda funktionalitet vi idag hittar i våra vardagsrum. Philips DUAL erbjuder i ett vanligt fjärrkontrollsformat även ett vanligt QWERTY-tangentbord.

 

Philips Home Control avdelning som utvecklat fjärrkontrollen har sett över analyser och undersökningar för hur konsumenter idag inte bara använder utan även interagerar med sina TV-apparater och multimediadatorer. Resultaten visade att många även efterfrågar ett effektivt sätt att söka på material, eller för den delen använda sociala nätverk direkt från soffan.

Med Philips DUAL hoppas tillverkaren tillgodose dessa behov genom att integrera ett komplett QWERTY-tangentbord i en vanlig fjärrkontroll. Ovansidan av Philips DUAL huserar en enkel fjärrkontrollsfunktion med knappast och en pekkänslig pad. I Philips pressmeddelande talar man även om styrning med rörelser, vilket indikerar att fjärrkontrollen har någon form av gyroskop. I minsta fall ska man kunna styra musen med den integrerade pekplattan och samtidigt vara redo för textinmatning genom att helt enkelt vända på fjärrkontrollen.

philips-dual-remote

”It was challenging to develop this remote to cater for all these features, while at the same time we wanted the design to be slim, easy to operate and modern looking. From the enormous interest we have gathered during the pre-launch period, I can honestly say we succeeded with glory.”

Vi har ännu inga pris- eller lanseringsuppgifter för fjärrkontrollen, men vi ser fram emot att höra mer från Philips nya koncept. Som för övrigt har tydliga likheter med bland annat fjärrkontrollen till D-Links mediaspelare Boxee Box.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Danne980Anton KarmehedThe MuttTobberian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tobberian
Medlem
Tobberian

För få tecken OCH fjärrkontroll-knappar, ser de ut som.

The Mutt
Medlem
The Mutt

Men varför så stor? Ytan utanför tangentbordet på ena sidan och knapparna på fjärr sidan känns ganska onödig om man inte har någon form av display eller liknande på fjärr sidan.

Danne980
Medlem
Danne980

Det är ju inget som man ska ha i byxfickan så storleken spelar ju inte så stor roll. Men syftet med ytan på sidorna om tangentbordet tror jag är bra då det blir lättare att hålla i när man skriver. Lita samma sak som med Iphone, jag gillade inte helt designen på telefonen då skärmen såg lite liten ut. Sedan skaffade jag en Samsung Galaxy S där skärmen täcker en större yta av telefonen och tyckte direkt att det såg bättre ut. Nackdelen var att man sedan ofta kom åt skärmen när man höll runt telefonen.