Pioneer förbereder sig för att lansera två olika interna 4K Blu-ray-spelare för PC. Dessvärre är det oklart om eller när dessa tar sig utanför Asien.

Använder man sig av en HTPC eller liknande för att få till underhållningen i vardagsrummet så har man hittills inte haft några sätt att kolla på 4K Blu-ray. Man har fått förlita sig på dedikerade spelare eller spelkonsoler som Xbox One S.

Nu har dock Pioneer visat upp två stycken 5,25 tums 4K Blu-ray-spelare för datorer. Dessa två enheter går under namnen BDR-S 11 J-BK och BDR-S 11 J-X. De två enheterna är relativt likadana, men J-X modellen är av lite högre kvalité med tystare mekanik och högre ljudkvalité. Samt att J-X modellen har en speciell färg på både insidan och utsidan som ska hjälpa enheten att lättare göra sig av med värmen som bildas.

Kräver senaste generationens CPU

De kommande Blu-ray-spelarna kommer tyvärr inte att fungera tillsammans med vilken datorhårdvara som helst. Kravet för dessa kommer att vara en processor från Kaby Lake-familjen, en Core i5 eller i7. Även minst 6 gigabyte RAM-minne är ett krav.

Om dessa spelare kommer till resten av världen är fortfarande oklart. Spelarna är regionslåsta, men regionsinställningarna ska gå att ändra upp till 5 gånger innan den låses helt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Att den kräver senaste generationen CPU är inte hela sanningen, även om alla verkar tro att ett krav är Intels SGX instruktioner för skyddad (krypterad) minnesexekvering. som först implementerades med Skylake. Vad det i verkligheten handlar om är KOPIERINGSSKYDD där dom nu har kravet (en önskan som kommer att gå i kras) att media ska vara krypterat (orört) fram till sista delen i kedjan, för en PC så är det grafikkortet/GPU’n eller iGPU’n då det är först i GPU’n som media ska avkodas. För att kunna dra full nytta av UHD så krävs det ett nästa generation grafikkort då senaste… Läs hela »