Sony kommer inom en knapp vecka att presentera sin nästa generations Playstation-konsol och nu börjar det dyka upp nya uppgifter kring vad vi kallar Playstation 4. Bilder på vad som sägs vara ett utvecklingssystem indikerar att Sony jobbar med rörelsesensorer likt de i Microsoft Kinect.

En bild på vad som sägs vara ett av de utvecklingssystem Sony skeppat till spelutvecklare avslöjar vad som ser ut att vara sensorer och kameralinser som kan användas för att fånga upp rörelser och gester som kan användas för styrning och navigering i konsolen. Ett populärt system som bland annat Microsoft satsat hårt på med sin implementering av Kinect.

På utvecklingssystemet som för övrigt liknar en traditionell desktopdator ser man två sensorer med två eller tre separata linser och sensorer vardera. Här sitter dem integrerade i själva utvecklingssystemets frontpanel men hur de kommer att implementeras i själva konsolen återstår att se. Troligtvis blir det på en separat enhet då fasta sensorer på spelkonsolen skulle betyda att den inte skulle kunna ställas upp fritt utan styras av sensorernas placering på konsolen.

sonyps4kit

Noterbart är också att om varje sensorkluster huserar två infraröda djupsensorer och en RGB-kamera skulle det betyda att Playstation 4 ”Orbis” har potential att ge åtminstone klart bättre precision än den nuvarande versionen av Microsoft Kinect som får nöja sig med vad som motsvarar ett av dessa sensorkluster.

På bilden syns även en ny tidig prototyp av en ny Playstation-handkontroll som med ett klassiskt designspråk även rymmer en pekskärm på framsidan. Det syns även en mindre högtalare på kontrollern samtidigt som de vanliga start och select knapparna försvunnit från kontrollerns framsida.

Sony väntas presentera sin nya spelkonsol den 20 februari men konsolen börjar troligtvis inte säljas förrän tidigast under tredje kvartalet i år.

Källa: Destructoid via X-bit labs, Tipstack till Micke!


Relaterade artiklar:

Annons

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
kentoalsHenrikMAndreas GThe MuttMASSSWEDE Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
AMD73
Medlem
AMD73

jaha då ser det mörkare ut för xbox om detta stämmer.

Magnus
Medlem
Magnus

Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.

The Mutt
Medlem
The Mutt

[quote name=”MASSSWEDE”]Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.[/quote]
Precis vad jag tänkte, en högtalare är ganska meningslös att ha på en kontroll men en mic vore bra, om man kan stänga av den vill säga. 🙂

kentoals
Gäst
kentoals

[quote name=”MASSSWEDE”]Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.[/quote]

Varför vore det logisikt? om nu sony snor ms kinect så har den inbyggd mic.

Mic är föråldrat med kinect.

Andreas G
Medlem

[quote name=”kentoals”][quote name=”MASSSWEDE”]Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.[/quote]

Varför vore det logisikt? om nu sony snor ms kinect så har den inbyggd mic.

Mic är föråldrat med kinect.[/quote]

MS snodde Eye som blev Kinect, om något tar Sony tillbaka tekniken.

kentoals
Gäst
kentoals

[quote name=”Andreas G”][quote name=”kentoals”][quote name=”MASSSWEDE”]Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.[/quote] Varför vore det logisikt? om nu sony snor ms kinect så har den inbyggd mic. Mic är föråldrat med kinect.[/quote] MS snodde Eye som blev Kinect, om något tar Sony tillbaka tekniken.[/quote] Att kunna läsa av en färgad dildo mot att kunna läsa av hela kroppar och ansiktsutryck tycker jag knappast är en stöld. Eye är mer en stöld av wii medans kinect… Läs hela »

Andreas G
Medlem

[quote name=”kentoals”][quote name=”Andreas G”][quote name=”kentoals”][quote name=”MASSSWEDE”]Ser mer ut som en MIC (Mikrofon) på handkontrollern. Dessutom skulle det vara mer logiskt att ha en MIC i handkontrollern som även den andvänder bluetooth tekniken änn en högtalare som ni säger.[/quote] Varför vore det logisikt? om nu sony snor ms kinect så har den inbyggd mic. Mic är föråldrat med kinect.[/quote] MS snodde Eye som blev Kinect, om något tar Sony tillbaka tekniken.[/quote] Att kunna läsa av en färgad dildo mot att kunna läsa av hela kroppar och ansiktsutryck tycker jag knappast är en stöld. Eye är mer en stöld av wii medans… Läs hela »

kentoals
Gäst
kentoals

”The EyeToy is a color digital camera device, similar to a webcam”

WOW groundbreaking man! haha

HenrikM
Medlem
HenrikM

Lite mer än en webkamera dock kentoals

http://www.youtube.com/watch?v=Au4d5anfjnA

kentoals
Gäst
kentoals

[quote name=”HenrikM”]Lite mer än en webkamera dock kentoals

http://www.youtube.com/watch?v=Au4d5anfjnA%5B/quote%5D

Jag vet hur den fungerar. Då kan få samma effekt med en webcam och ett program i widnwos med. Jag menar det är ju inget speciellt med den kameran en webcam med tillhörande kod kan en fjortis knåpa ihop. Ungf som till wii där man kan använda ett stearinljus som sensor eller en webcam inga hightechgrejer egentligen. Det jag säger att kinect är något helt annat. Det skickar ut ir och läser av ett helt rum. Med hög detaljrikedom. Det är oxå en webcam fast annorlunda.