Playstation 5 är nu inne på sitt andra år på marknaden men tillgången förblir ytterst låg jämfört med efterfrågan. En ny rapport hävdar att Sony kommer pensionera föregångaren Playstation 4 senare än planerat för att täcka upp.

Sony lanserade sin spelkonsol Playstation 5 den 12 november år 2020. Det har dock varit något av en utmaning att lägga vantarna på en upplaga av konsolen. Den rådande komponentbristen har resulterat i att tillgången är långt ifrån att möta den fortsatt höga efterfrågan. Nu rapporterar Bloomberg (betalvägg) att Sony har försenat pensioneringen av föregångaren Playstation 4 just av denna anledning.

Det rapporteras att Playstation 4 egentligen skulle ha gått ur produktion framåt slutet av år 2021. Så blev inte fallet och detta sägs då vara för att kunna fylla ut butikshyllorna och erbjuda i alla fall någon form av spelkonsol.

Playstation 4 bygger på äldre hårdvara som inte är lika hårt drabbad av den rådande bristen. Flera av Sonys story speltitlar för året kommer även till den äldre spelkonsolen. Således är det lätt att se Sonys resonemang angående den extra energin som läggs på den mer än åtta år gamla spelkonsolen.

Huruvida denna påstådda plan faktiskt är vad Sony har i görningen återstår att se. I skrivande stund har Sony inte bekräftat något slags slutdatum för produktionen av Playstation 4. Spelkonsolen börjar dock få några år på nacken och få skulle nog bli förvånade om Sony skulle välja att pensionera konsolen inom en relativt snart framtid.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid