Sony har tidigare pratat om bakåtkompatibiliteten hos den kommande spelkonsolen Playstation 5 utan att faktiskt gå in så värst mycket i detalj kring ämnet. Nu har det dock kommit en officiell lista på de speltitlar från Playstation 4 som inte kommer att kunna spelas på nästa generations konsol.

Att Sony har lagt mycket fokus på att kommande Playstation 5 ska ha bra bakåtkompatibilitet med tidigare speltitlar är sedan tidigare känt. Däremot har företaget innan inte riktigt förklarat exakt hur läget ligger till. Sony har sagt att man testat de 100 toppsäljande speltitlarna för Playstation 4 tillsammans med den kommande konsolen. Dock har det inte funnits mycket mer detaljer som till exempel vilka speltitlar som inte bli kompatibla med den kommande konsolen.

Nu har vi dock fått en officiell lista med de få speltitlar lanserade till Playstation 4 som inte kommer att kunna spelas på kommande PS5. Denna lista består av:

  • DWVR
  • Afro Samurai 2 Revenge of Kuma Volume One
  • TT Isle of Man – Ride on the Edge 2
  • Just Deal With It!
  • Shadow Complex Remastered
  • Robinson: The Journey
  • We Sing
  • Hitman Go: Definitive Edition
  • Shadwen
  • Joe’s Diner

Det rör sig om totalt tio speltitlar från Playstation 4 som inte kommer att ta steget över till nästa generation. En minst sagt imponerande sak att åstadkomma med tanke på att det finns över 4 000 olika speltitlar till Playstation 4.

Något som fortfarande saknas när det kommer till kompatibiliteten är dock vilka speltitlar som faktiskt kommer att ta vara på den högre prestandan hos Playstation 5. Detta innebär vilka spel som kommer att erbjuda ett högre antal bildrutor per sekund eller vilka spel vars grafik som kommer att fräschas upp hos den kommande spelkonsolen. Förhoppningsvis är detta något vi kommer att få mer information om innan det blir dags för lanseringen av Sonys kommande spelkonsoler.

Sonys blogginlägg påpekar även att trots att de flesta Playstation 4-titlar kommer att vara kompatibla med den kommande konsolen behöver inte allting vara guld och gröna skogar. Företaget nämner att viss funktionalitet tillgänglig hos PS4-upplagorna av spelen kan komma att saknas hos de uppdaterade versionerna. Det kan även vara så att vissa spel ”drabbas av problem eller uppvisa oväntat beteende” på den nya konsolen.

Både Playstation 5 med optisk läsare och den version som fokuserar helt på digitalt innehåll kommer att lanseras den 12 november. Däremot endast i en handfull länder. Sverige kommer likt de flesta länder få vänta på lanseringen till den 19 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid