Länge har det ryktats om en fysiskt mindre variant av Sonys senaste spelkonsol som sagts gå under namnet Playstation 5 Slim. Nu har Sony officiellt visat upp en ny modell av spelkonsolen samt bekräftat att den lanseras innan årsskiftet.

Playstation 5 Slim blev inte det officiella namnet på nästa variant av Sonys senaste generations spelkonsol. Namnet förblir oförändrat och konsolen fortsätter att helt enkelt kallas Playstation 5. Däremot har de kommande varianterna krympt en aning i storlek samt tappat en del vikt.

Enligt Sony ska den fysiska volymen på den kommande revisionen ha skalats ned med över 30 procent. Detta resulterar i en viktminskning på 18 procent vilket innebär att modellen med tillhörande skivläsare landar på 3,2 kilo istället för 4,5 kilo som originalet väger. Varianten utan skivläsare tappar 24 procent i vikt och lägger sig på endast 2,6 kilo.

Sidopanelerna har också fått sig något av en designuppdatering. Istället för två stora paneler är det nu uppdelat i fyra mindre paneler som kan tas bort och bytas ut. Det är här den borttagbara skivläsaren kommer in i spelet. Kunder har möjlighet att köpa den digitala upplagan av konsolen och senare köpa till skivläsaren med tillhörande sidopanel om så önskas.

Utöver mått och viktminskningen kommer dessa nya varianter av konsolen med 1 TB lagringskapacitet från fabrik istället för 825 GB. Detta är dock den enda hårdvaruförändring som Sony bekräftat hittills och kan mycket väl vara det enda som faktiskt förändras med hårdvaran.

Det blir som tidigare nämnt ingen äkta Playstation 5 Slim utan det rör sig om en generell minskning av vikt och yttermått. Huruvida Sony faktiskt planerar att lansera en tvättäkta Playstation 5 Slim har inte bekräftats eller dementerats i dagsläget. Även om rykten om en sådan modell cirkulerat mer eller mindre sedan konsolen lanserades i sitt första utförande.

De nya modellerna kommer lanseras under november månad. Varianten med skivläsare får en prislapp på 550 euro medans den digitala upplagan kommer kosta 450 euro. Vill man köpa till skivläsaren vid ett senare tillfälle kommer denna med en prislapp på 120 euro.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid