Den vikt Sony ska ha lyckats skala av från den senaste revisionen av Playstation 5 ser ut att kunna vara ett resultat av en nedbantad kylarlösning.

Under förra veckan börjar rapporter om en ny upplaga av Sonys spelkonsol Playstation 5 dyka upp. Denna nya upplaga ska erbjuda både en något smidigare montering samt en cirka 300 gram lättare matchvikt jämfört med originalet.

Denna viktminskning visar sig nu kunna komma från en nedbantad kylarlösning jämfört med originalet. Detta kommer från Youtube-profilen Austin Evans som lagt vantarna på denna nya revision av Playstation 5. Efter att ha öppnat upp sin konsol märkte Evans att uppsättningen kylflänsar i den nya upplagan är märkbart mindre.

Evans video går tyvärr inte in så pass djupt att man kontrollerar temperaturerna hos spelkonsolens systemkrets. Däremot ska den nya versionens ventilation spilla ut luft som är mellan tre och fem grader varmare än originalet.

Denna information kommer strax efter att Sony gått ut med att det gått så bra för Playstation 5 hittills att tillverkaren nu tjänar pengar på varje såld enhet. Det ser dock ut som att Sony valt att spara in på kostnaderna så mycket som möjligt med denna nya upplaga och att det är kylningen som fick flytta på sig.

Hur pass denna nya kylarlösning kommer att vara en käpp i hjulet för Sonys konsol återstår att se. Att luften som kommer ur den nya versionen är varmare än förut pekar absolut mot en sämre kylarlösning. Huruvida denna kommer visa sig vara alldeles för undermålig och riskera att ha negativa effekter på konsolens systemkrets eller andra komponenter är däremot något som tiden får utvisa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

5
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bengt-Arne JohanssonKaffiMann Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Tyvärr så känner jag mig manad att säga emot slutsatsen att kyllösningen skulle vara sämre, tvärtom så verkar den vara BÄTTRE då det är varmare luft som kommer ur burken. Tänk så här, om man sätter ett isolerande skikt mellan processor och kylfläns så skulle kylflänsen förbli sval och då avge sval luft och då med en processor som går varm. Tar man då bort det isolerande skiktet så förs värmen bättre över till kylflänsen som då blir varm varvid även luften blir varmare, samt att processorn går svalare. Både ni på NHW och Evans har tyvärr fallit för lekmannens… Läs hela »

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Helt enig Bengt!
For meg ser det ut som en mer effektiv kjøleløsning enn den gamle. Ja, det er mindre metall, men ”heatpipes” er lagt på en mer effektiv måte og luftflyten bør bli vesentlig bedre siden den gamle designen var veldig fragmentert og klønete utformet.
”Less is more” som det heter.

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Tack KaffiMann
Jag tittade än mer på den nya lösningen och konstaterade att även fläkten förbättrats med krökta blad som ger en bättre koppling till periferi hastigheten = effektivare och tystare fläkt med högre luftflöde.
Högre luftflöde borde ge en lägre temperatur på utgående luft, här är ändå luften varmare vilket då säger att lösningen är än mer effektiv.
Att ha youtube som en källa är i många fall skrattretande, enda gången som jag besöker youtube är när jag vill få mig ett gott skratt, då dom flesta youtubers verkat vilja överträffa varandra i dumhet ;-).

KaffiMann
Medlem
KaffiMann

Ja, er stygt redd for at tabloide media må ta litt av skylden for hva dagens generasjon bruker tiden sin på… Utrolige mengder med ”clickbait” og idiot tester for tiden. Det blir mest sannsynlig verre. Et annet aspekt ved den nye kjøleløsningen er at den dekker en mindre flate av selve kretskortet, slik at det blir utsatt for mer luft i bevegelse. F.eks. komponenter rundt en cpu i en pc trenger også kjøling, i en del tilfeller kan det være bedre med en klassisk cpu kjøler enn en større kjøler som ikke tar tilstrekkelig hensyn til luftflyt. Er ikke alltid… Läs hela »

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

OK!
Nu sänker jag mig till NH’s standard, youtube.
Skillnaden är att här har jag granskat kanalens kunskap, ett svårt kapitel 🙂
Se och lär: https://youtu.be/Pwu_fkYwLEQ