Att Playstation Studios siktar på att öka sin räckvidd och lansera utvalda konsolexklusiva spel även på PC är sedan tidigare känt. Nu pekar bevis på att det kan komma att röra sig om över 40 speltitlar som är på väg till plattformen Steam.

På plattformen Steam finns det samlingssidor för till exempel spel och nedladdningsbart innehåll från specifika utvecklare eller publicister tillgängligt på plattformen. Även Playstation Studios har en sådan samlingssida. Hittills listar denna 22 olika speltitlar och nedladdningsbart innehåll som gjorts tillgängligt på Steam. Till exempel Horizon Zero Dawn, Day’s Gone och Predator: Hunting Grounds.

Nu påpekar Twitter-användaren AllGamesDelta att det i själva verket finns totalt 41 olika produkter knutna till samlingssidan. Det är dock knappt mer än hälften av dessa som än så länge är synliga för allmänheten.

Exakt vad det är för dolda produkter som är en del av Playstations PC-satsning framgår dock inte. Det finns en möjlighet att det helt enkelt rör sig om en hel drös nedladdningsbart innehåll till onlinefokuserade speltitlar som kan komma i form av i princip vad som helst. Det har dock ryktats under en längre tid att tungviktare bland konsolspel som Bloodborne, Demon Souls och God of War kan komma att hitta sina vägar till PC. Det är däremot ingenting som Sonys speldivision har varken bekräftat eller förnekat så exakt vad planerna är där återstår att se.

Förhoppningsvis kommer vi få se fler speltitlar gå från Playstation-exklusivitet till att faktiskt vara tillgängliga på andra plattformar inom kort. Sonys konkurrent Microsoft har tryckt hårt för att Xbox och PC ska inkluderas lika mycket när det kommer till vilka plattformar speltitlar blir tillgängliga på. En satsning som även Sony har dragit igång men som ännu inte riktigt nått samma nivå.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid