På endast några månader har Sony levererat nästan en miljon exemplar av Playstation VR, vilket är på god väg mot företagets säljmål.

Sony rapporterar att företaget har sålt över 900 000 exemplar av Playstation VR på cirka fyra månader sedan lanseringen. Sonys säljmål för VR-lösningen ligger på 1 miljon sålda exemplar vid mitten av april månad 2017. Än så länge tycks det målet vara inom räckhåll, med 915 000 sålda exemplar vid mitten av februari.

Sony själva försiktiga inför lanseringen av deras VR-headset och valde att ta det ganska försiktigt med tillverkningen. Detta ledde till slut till att Playstation VR blev en bristvara i Sonys hemland Japan.

Playstation VR gasar ifrån andra VR-headsets

Andra aktörer på VR-marknaden såsom Oculus och HTC har ännu inte släppts några säljsiffror för sina VR-lösningar. Dock uppskattar efterforskningsfirman SuperData att Oculus sålt cirka 243 000 exemplar av sitt VR-headset Rift och HTC Vive sålts i cirka 420 000 exemplar.

Flera faktorer tros ligga bakom de relativa framgångarna för Playstation VR. Dels är Sonys VR-lösning billigare än konkurrenterna Oculus Rift och HTC Vive. Och dels har ett antal fullstora spel fått VR-stöd även på konsol, så som Resident Evil 7.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid