Efter en lång tids väntan har Sony nu avtäckt den slutgiltiga designen för headset-delen av kommande Playstation VR2 och handkontrollerna.

Nästan ett helt år sedan Sony först visade hur handkontrollerna för nästa generations Playstation VR kommer att se ut har man nu visat det faktiska headsetet. I ett blogginlägg går Sony igenom hur man kom fram till designdetaljerna för headsetet samt visar enheter upp i sin helhet för första gången.

Det kommer nog inte som någon större överraskning att Sony inte har några banbrytande designval för sitt VR-headset. Fokus ska däremot ha legat på att runda av så många hårda kanter som möjligt för att erbjuda högre komfort. Sony ska också ha lagt tid på att göra designen så slimmad man bara kunnat samt reducera den generella vikten på headsetet. Trots att man byggt in en motor för fysisk återkoppling i headsetet.

Utöver denna smått bristfälliga informationsuppsättning lägger Sony en stor del av blogginlägget på att prata om hur headsetet kommer med integrerad ventilation. Något man hoppas ska se till att linserna inte immar igen och användare inte börjar känna obehag av värme efter en stunds spelande.

Dessvärre vet vi fortfarande inte när Playstation VR2 kommer att lanseras. Vi vet inte heller vad prislappen kommer att landa på. Däremot vet vi att hela lösningen kommer att drivas av en enda sladd mellan headsetet och spelkonsolen. Huruvida detta kommer att påverka slutpriset är däremot något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid