Plex Cloud är som namnet avslöjar en molntjänst för mediaspelaren Plex och drivet av Amazon drive lanseras nu tjänsten för den som inte vill driva sin egen lokala mediaserver.

Plex är tillsammans med Kodi två av de mest populära mediaspelarna på marknaden och används flitigt av många användare som strömmar filmer, TV-serier och annan video över sitt lokala nätverk. Nu släpper Plex en ny tjänst som med namnet Plex Cloud tar sikte på molnet för användare som varken vill eller känner sig manade att investera i och driva en lokal Plex-server.

Plex Cloud eliminates the need to run your own local Plex Media Server and manage an always-on computer or NAS. With the simplified setup and no hardware or network challenges, you’ll be streaming quicker than ever!, skriver Plex i ett blogginlägg.

Plex Cloud låter användare ladda upp alla sina filmer, tv-serier och bilder på molnservrar kopplat mot lagringstjänsten Amazon Drive. För att få konceptet att fungera behövs ett Plex pass-abonnemang samt ett konto på Amazon Drive vilket kostar 40 respektive 60 dollar per år. För en totalkostnad på runt 800 kronor per år får man obegränsat lagringsutrymme och även om det inte är gratis går det att jämföra med flera tusentals kronor för en dedikerad server eller NAS-enhet fyllda med hårddiskar. Noterbart är samtidigt att Plex Cloud i dagsläget inte stödjer kryptering vilket gör att man som användare lämnar sin data helt i Amazons händer.

https://www.youtube.com/watch?v=DcWK3ealy9Y

Plex Cloud har nu dykt upp i betatest och det är än så länge ont om tekniska detaljer som streamingbitrate och andra eventuella begränsningar. Plex menar att den största fördelen är användarvänligheten och menar att du ska kunna komma igång med Plex Cloud på 60 sekunder och spela dina filmer från vart du än befinner sig.

NAS-enheter på Prisjakt.se
+

Rubrik

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid