Small preview image

Plextor har utökat sitt utbud av NAS-enheter och stationära mediaspelare. Den röda tråden är nätverksfunktionaliteten som inte bara är trådad utan där båda modellerna även har full trådlös funktionalitet. Med stöd för 802.11n protokollet ska Plextors nya NAS-enhet (PX-WNAS1000L/500L) vara riktad mot småföretagen eller privatpersoner. Den trådlösa mediaspelaren Plextor MediaX använder sig av en USB-sändare för att aktivera det trådlösa nätverket som sedan gör det möjligt att strömma och spela in digital media från datorer eller TV-apparater, även MediaX levereras i två storlekar, 500GB eller 1TB.


Klicka vidare till Plextors pressmeddelande;



Plextor lanserar ny serie trådlösa NAS-enheter och mediaspelare


Plextors trådlösa hårddiskar och mediaspelare erbjuder högre lagringskapacitet och smidigare installation


Bryssel, Belgien – 20 januari 2009 – Tillverkaren av hårddiskar och optiska lagringsenheter, Plextor, tillkännager en ny serie trådlösa NAS-enheter (Network Attached Storage) och mediaspelare. Företaget tillmötesgår den ständigt växande efterfrågan på trådlösa produkter från både företag och konsumenter och tillgodoser behovet av smidigare installationer.



Plextor bygger vidare på framgångarna för sin tidigare serie och har byggt om sina populära StorX NAS-enheter och försett dem med trådlös anslutning. De nya enheterna är den perfekta lösningen för mer lagringskapacitet genom att det blir lättare att lagra, dela och säkerhetskopiera data över nätverk.


De  trådlösa modellerna PX-WNAS500L (500 GB) och PX-WNAS1000L (1TB) är gjorda för avancerade småföretagsanvändare.


 



Den trådlösa Plextor MediaX är en fristående mediaspelare och inspelare med trådlös anslutning som medger enkel delning av och åtkomst till musik, foton och filmer från antingen en dator eller en teveapparat. Produkten finns i två modeller PX-MX500WL (500 GB) och PX-MX1000WL (1 TB) och medger Wi-Fi-anslutning via den medföljande usb-adaptern. Med Plextors trådlösa mediaspelare slipper man problemet med trassliga kablar – perfekt för alla med en växande mediasamling.


Rudy de Meirsman, Sales & Marketing Manager på Plextor kommenterar de nya trådlösa produkterna: ”På Plextor har vi bestämt oss för att fokusera på utveckling av ännu fler Wi-Fi-produkter.  Den stora fördelen med trådlösa enheter är att de erbjuder en smidig installation om man har begränsat med utrymme, antingen på kontoret eller i hemmet.”


Tillgänglighet, pris och garanti
Dessa trådlösa NAS-enheter och mediaspelare blir tillgängliga från slutet av januari via Plextors återförsäljare. De omfattas av Plextors Snabbgarantiservice (2 års garanti i EU, Norge och Schweiz (hämtning och avlämning); 1 år i övriga länder).
Priser inklusive moms:
Trådlös NAS;
PX-WNAS500L: 270 EUR
PX-WNAS1000L: 330 EUR


Trådlös Plextor MediaX:
PX-MX500WL: 285 EUR
PX-MX1000WL: 345 EUR

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid