Tillverkaren PNY släpper nu ett nytt GTX 580 med tillhörande vattenkylning i samarbete med Asetek. Grafikkortet kommer i två modeller varav det ena kyler enbart grafikkortet i ett stängt vattensystem, medan det andra kommer med tillhörande vattenblock för att kyla processorn.

PNY släpper GTX 580 i två olika modeller, den ena är byggd för att enbart kyla grafikkortet medan den andra även kommer med ett inbyggt vattenblock för processorn. I båda varianter så kyls det hela av endast en 120 mm-radiator något som är i minst laget för ett GTX 580 och inte minst om man lägger till processorn i samma vattenslinga.

PNY_GTX_580_Water

För att lösa detta kyls grafikkort även med hjälp av traditionell luftkylning vilket är varför den liknar referensdesignen väldigt mycket utvändigt. Hur pass bra jobb den här typen av lösning gör vet vi inte i skrivande stund, men PNY säger själva att deras lösning ska erbjuda 30% lägre temperatur, 30% lägre ljudnivå och 10% högre prestanda.

För er som undrar hur vattenkylning kan bjuda på högre prestanda så kommer grafikkortet inte helt oväntat med fabriksöverklockning. Grafikkortet kommer med klockfrekvenserna 857 MHz, 1714 MHz och 4212 MHz för GPU, Shader respektive GDDR5-minnet. Referensdesignen från NVIDIA tickar i 772 MHz, 1544 MHz, 4008 MHz för GPU, Shader och GDDR5-minnet. Kortet kommer i vanlig ordning med 1,5 GB GDDR5-minne.

PNY_GTX_580_Water_CPU

PNY XLR8 Liquid Cooled GTX 580 och PNY XLR8 Liquid Cooled GTX 580 with CPU Cooling ska finnas tillgänglig från och med idag. De hundra första som beställer grafikkortet med CPU-kylning på PNY:s hemsida får även ett 8GB USB-minne från PNY, en 5 meter HDMI mini till HDMI-kabel och en T-Shirt från PNY där vi likt USB-minnet ser slingan ”Liquid Cooled”.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid