altPowerColor HD 5770 Sniper ser ut att bli något utöver det vanliga. Grafikkortet som sägs komma att visas upp under Computex 2010 nästa vecka är inte bara utrustad med en Radeon HD 5770 GPU utan även en nätverksprocessor (NPU) från tillverkaren Bigfoot Networks.

Bigfoot Networks har gjort sig kända för sina Killer NIC nätverkskort som med en kraftfull nätverksprocessor ska både ge mindre belastning på datorns CPU samt sänka ping och öka frameraten vid onlinespel. Bigfoot Networks har haft svårt att få sina produkter sålda i större kvantiteter på grund av relativt höga priser. Men när nu PowerColor beslutat sig för att baka in nätverksprocessorn på grafikkortet kan det öppna nya möjligheter för tillverkaren.

alt

Kortet ser ut att bli märkbart längre än AMD:s referensmodell av Radeon HD 5770, men om det är något annat som skiljer i specifikationerna återstår att se.

Kan PowerColor komma undan med en mindre prisökning samt att den dedikerade nätverksprocessorn verkligen gör skillnad kan det bli en intressant kombination.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid