PowerColor presenterar idag en helt ny produkt från företaget de kallar för SlingIt. Den ska enligt företaget överföra eller som namnet antyder slunga iväg film till andra enheter i hemmet, och allt som krävs är att det finns en HDMI-ingång. Annars ska det vara en plug’n’play-lösning utan några konstigheter.

SlingIt löser ett av vardagens stora problem, vilket är att dra kablar i hela hemmet. Vad som krävs för att SlingIt ska fungera är två olika enheter med en HDMI-ingång, exempelvis två TV-apparater eller en bärbar dator. Det fungerar även att koppla in den i en DVD/Blu-ray-spelare, och ta emot bilden på en TV i ett annat rum. Man kopplar in SlingIt Transmitter (sändare) i den enhet som ska strömma eller spela upp en film, och SlingIt Receiver (mottagare) i den enhet som ska ta emot filmen.

PowerColor SlingIt är en så kallad plug’n’play-lösning vilket betyder att man inte behöver någon extra mjukvara eller installation, utan det ska fungera så fort man kopplar in det. SlingIt ska stödja att strömma material i 1080p, utan eftersläpningar eller hack i filmen med ett avstånd på upp till 25 meters.

Förutom att vara en lösning från att strömma film, ska det även vara möjligt att strömma och spela spel från en dator, till en TV i en annan del av hemmet. SlingIt har stöd för HID och IR vilket gör att man kan använda sin vanliga fjärrkontroll med den, eller trådlösa mus och tangentbord som stödjer IR. Även detta ska helt enkelt fungera då PowerColor säger att det inte krävs några drivrutiner för SlingIt.

PowerColor_SlingIt2SlingIt ska börja skeppas nästa månad, och kommer med en Transmitter och en Reciever dock ska extra Receivers finnas att köpa till om man vill kunna strömma samma material till flera olika enheter. PowerColor lämnade inga prisuppgifter, eller ett mer exakt datum för när SlingIt ska finnas i butik.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Anoshnussse-Tjalve-Jacob HugossonTintin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

star trek technology?

Peps66
Medlem
Peps66

Ni menar väl att det finns en HDMI-ingång?

Tintin
Gäst

Funkar en sån här även för att koppla till datorn och ha den stående i garderoben för att sedan ha bilden på TVn i vardagsrummet?

Det är något som jag är ute efter, bor i en liten etta och vill ha bort allt vad dator/DVD/whaterver heter. Och har inte stor lust att behöva dra flera kablar mellan de olika sakerna.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Är också ute efter precis en sådan här lösning. Asus har en sedan tidigare som dessutom har stöd för USB!

nussse
Medlem
nussse

Den dag denna lösning kommer för el kommer jag bli galen av lycka. Kablar är djävulens redskap 😀

Anosh
Medlem
Anosh

Kfa2 streamHD släpptes precis och finns redan att köpa i sverige. Som när wdtv släpptes verkar dessa företag använda samma underleverantör varför dessa ser ut som streamHD.

Jag kan även säga att streamHD fungerar utmärkt med ett rum och tjocka cement väggar ivägen.