PP Gun är en gevärsformad kontroller för HTC Vive som hoppas kunna ta sig ut på marknaden med hjälp av gräsrotsfinansiering.

Under CES 2017 så tog vi oss en titt på den trådlösa sändaren Vive Tracker. Denna använder samma Lighthouse-system som för rörelsespårning som HTC Vive headsetet. Denna relativt lilla kontroller går att fästa på en rad olika saker för att sedan ge objektet en chans att bli ett tillhygge eller liknande objekt i dina VR-spel.

PP Guns pistol kan även förvandlas till svärd
PP Guns pistol kan även förvandlas till svärd

Vi tog oss även en titt på den så kallade PP Gun. En kontroller formad som ett gevär. Denna kontroller kommer utrustad med en uppsättning knappar och ersätter på så sätt de vanliga dina standard HTC Vive handkontroller. Geväret har ett fäste för Vive Tracker samt en vibrationsmotor inbyggd i kolven för att simulera rekyl från vapnet och öka inlevelsen.

Det är denna kontroller som nu har hittat sin väg till Indiegogo-kampanjen som vi nämnde i våran artikel från CES. Kampanjen har precis startat och företaget som utvecklar kontrollern har även en mindre, pistolformad kontroller att erbjuda.

PP Gun pris & tillgänglighet

Båda kontrollerna har en Vive Tracker inräknade i priset. För 158 dollar, eller cirka 1 600 svenska kronor så får du pistolen + en Vive Tracker. Eller om du är snabb nu i kampanjens tidiga skede och är bland de första som förbokad så kan du få en så kallad Early Bird-rabatt och få paketet för cirka 1 400 kronor.

Gevärsmodellen kan bli din för cirka 3 400 kronor. Eller 2 900 kronor med Early Bird-rabatten.

Både pistolen och geväret kommer även med den smidiga förmågan att förse Vive Tracker med ström. Vive Tracker har i sitt standardutförande en batteritid på cirka 4 timmar. Något som utökas till 8 timmar eller mer om den är sammankopplad med en PP Gun. Du kan till och med plocka av magasinet på ditt gevär och använda det som ett 7 800 mAhs USB-batteri till din mobiltelefon.

Exakt leveransdatum oklart

Båda kontrollerna skickas med en Vive Tracker och båda produkterna verkar vara redo att skeppas i mars månad när Indiegogo-kampanjen är över. Det är om det hela blir finansierat. Dock är det inte helt klart när Vive Tracker-enheten är redo för att skeppas. Vive Tracker förväntas vara redo för lansering under årets andra kvartal, så leveranstiden av PP Gun baseras på när trackern är redo.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid