Project Ara – Googles smarthpone med utbytbara moduler som låter dig anpassa din telefon helt till ditt eget tycke och ändamål, väntas släppas någon gång under 2017.

En telefon med det som DU behöver

Project Ara är en modulär telefon som genomgått mängder av ändringar sedan den först visades upp för flera år sedan och därefter nästan blivit ett obskyrt minne för många visas nu upp igen i ett mycket mognare stadie.
Till exempel så ska man numera tack vare Googles operativsystem och dom elektromagnetiska fästena kunna säga åt sin enhet att koppla ur till exempel kameramodulen med röstkommandon som telefonen sedan lyder.
Man behöver inte heller starta om telefonen varje gång man byter ut en modul tack vare den nya mjukvaran ’Greybus’ i Android som hanterar dessa kopplingar, strömeffektivitet och data-överföringar upp till 11.9Gbps.

Project Aras ”Endoskelett” verkar även ha plats i själva modul-ramen för en liten laddning ström som då låter dig byta ut telefonens batteri utan att behöva starta om telefonen. Visserligen så var Ara redan kompatibel med dubbla batterier, men för dom som väljer att fylla sin telefon med så många häftiga funktioner som möjligt istället så är det en mycket välkommen bonus.

Inget lanseringsdatum finns ännu för Project Ara. Men utvecklare väntas få tillgång till prototyper under hösten 2016. Medans konsumenter får det vaga ”Någon gång under 2017”

Klicka här för att följa Spel- och Tekniktuben på RSS!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid