Sonys populära spelkonsol PlayStation 3 har nu efter 4 år på marknaden fallit offer för jailbreak-scenen och det ordentligt. PS Jailbreak är en enkel USB-sticka som på 1 sekund ska låsa upp spelkonsolen för icke verifierad programvara och säkerhetskopierade spel.

PS Jailbreak ska vara nyckeln till att öppna upp PlayStation 3-konsolen och då det hela handlar om en upplåsning genom mjukvara går det enkelt att återställa, genom att helt enkelt plocka ur USB-minnet som innehåller jailbreak-mjukvaran.

Installationen ska ta ett fåtal sekunder och PS Jailbreak USB-stickan har en diod som lyser grönt ifall upplåsningen lyckas, eller rött ifall man måste göra om processen.

PS Jailbreak är kompatibelt med alla PlayStation 3-konsoler, både vanliga och slim-modeller.

PS Jailbreak har bekräftats fungera på flera håll och finns redan att beställa hos flera svenska återförsäljar för ett pris på 1 195 kronor inklusive moms.

Upplåsningen av spelkonsolen gör det möjligt för användare att kopiera sina köpta spel till hårddisken. Samt köra så kallad homebrew-mjukvara på konsolen som tidigare inte varit tillåten. Upplåsningen öppnar även upp en potential marknad för piratkopiering och den stora frågan är då givetvis hur Sony reagerar på detta.

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Ali_FarstaKincThe MuttAndreas Glang Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Gissningsvids en Fw uppdatering så fort sony fått tag i en pinne och analyserat den. Är väl antagligen en process som innefattar en reparations/fabriks funktion precis som PSP som man kommmit åt. Funderar på om Sony har något sätt att banna konsoller, om man kanvia mjukvara upptäcka denna usb pinne. Men fortfarande vad jag läst mig till på den sidan där infon först kom ut, så måste man ju ha orginalspelen. Vilket inte gör piratkopiering så stor till att börja med. Här i sverige har vi ju inte uthyrning av ps3 spel heller.Så låna av en polare än väl det… Läs hela »

lang
Medlem
lang

Det jag har sett är att dom dumpar en orginalskiva till din hdd.
Frågan lyder kan man ladda ner spel?
Annars är de ju värdelöst.
Även om de kommer en fwupdate uppdatera inte då.
Men förmodligen blir man bannad från PSNnetwork iaf.

Andreas G
Medlem

Hmm, skeptisk till om det här kommer hålla. Sen finns ju knappt spel att ladda ner, och vem sitter på Blu-ray-brännare och skivor till det? Är ju nästan billigare att köpa spelen då. Köra spelen från hårddisken hade väl varit smidigt för att slippa byta skivor. Det är ju skitenkelt att byta hårddisk till en större. Sen homebrew, där är utbudet rätt torrt än så länge eftersom det varit så dåligt med möjligheter att köra just homebrew. Om det här är en lösning som står sig kanske det kan ta sig och det finns en bra anledning att investera, men… Läs hela »

The Mutt
Medlem
The Mutt

Kul om det bara är ett program på USB pinnen som går att kopiera till andra pinnar. 🙂
Om det kommer en uppdatering som fixar det så brukar de flesta spel kräva den innan de startar men det är ju bara om du har uppkoppling vill säga…

Men kul att följa ändå. 🙂

Kinc
Medlem

Det kommer vara möjligt att kopiera säkerhetskopierade spel från extern lagringsmedia som man vill. Vilket gör att så fort dessa börjar säljas kommer man kunna börja ladda hem spel utan problem. Vilket man endast bör göra om man äger originalet.

Ali_Farsta
Gäst
Ali_Farsta

Hej!
har en PS3 konsul (den tjocka modellen) vill gärna jailbreaka den för ungen, hur kan du hjälpa oss med detta tack?
mvh.
Ali
0722993388