Sony har nyligen avtäckt sin omarbetade upplaga av plattformen PS Plus som ska fajtas mot Microsofts populära Xbox Game Pass. Enligt Sonys Jim Ryan kommer dock PS Plus inte att få tillgång till några Playstation Studios-spel samma dag som de lanseras.

Länge har det pratat om Sonys nya prenumerationstjänst för spel. Vad som tidigare kallats Project Spartacus avtäcktes officiellt igår och namnet Playstation Plus kommer att vara kvar även för denna nya, omarbetade tjänst. Nu med tre olika prisnivåer som ger prenumeranter tillgång till olika mängder och generationer av spel.

Något ingen av de tre prisklasserna kommer att erbjuda är dock helt nylanserade spel från någon av Sonys egna spelstudios. Något Sony börjat få en hel del av med de senaste årens studioköp. Senast var det Bungie som bekräftades köpas upp av Sony.

Detta kommer direkt från Sonys Jim Ryan som i en intervju med Gamesindustry.biz förklarade att det inte vore möjligt för Sony att erbjuda spel via PS Plus på lanseringsdagen. Detta då Sony känner att detta skulle kräva en helt ny nivå av investeringar i sina spelstudios som de inte anser är möjliga. Sony förväntar sig att en sådan satsning skulle påverka deras speltitlar på ett negativt vis. Något man antar att spelare inte vill.

Hur pass Sony skjuter sig själva i foten genom att inte ändra den cykel man har med sina spelstudios inför lanseringen av nya PS Plus återstår att se. Klart står dock att Microsoft och Sony ser på spelmarknaden på helt olika sätt där den ena försöker få så många nya spelsläpp som möjligt tillgängliga på sin tjänst. Den andra håller ett mer traditionellt synsätt på utvecklingen av marknaden. Sony har till exempel börjat lansera spel till PC relativt nyligen. De står inte och trampar på samma ställe som de var på för några år sedan. Nya PS Plus kommer dock inte att bli som Microsoft Game Pass på flera punkter. Vem som kommer att vinna i slutändan är upp till tiden att bevisa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid