Qnap fortsätter att utveckla sina nätverksanslutna lagringsprodukter och senast är en satsning på molnlagring och synkronisering mot Google Drive. Qnap Symform ger företagets NAS-användare 10 gigabyte gratis molnlagring men låter även användare byta lokal lagringskapacitet mot mer utrymme i molnet.

Qnaps molnbaserade lagringstjänst lanseras tillsammans med företaget Symform som ger alla Qnaps NAS-kunder 10 gigabyte gratis lagringsutrymme för att skapa säkerhetskopior i molnet. Vilket blir ett sätt att skaffa sig extra säkerhet för de där särskilt viktiga filerna man har liggande på sin lagringsserver. Genom en så kallad geo-redundant lagringslösning kan användare sedan köpa ytterligare kapacitet i molnet – antingen med kontanter eller genom att betala med egen lokal lagringskapacitet. Varje gigabyte molnbaserad lagringskapacitet kostar två gigabyte lokalt utrymme som i sin tur låses upp av Symforms tjänst och används för de geo-redundanta lagringsnätverket.

 

Upplägget är inte på något sätt unikt men är ändå en spännande lösning för de som redan lagt stora pengar på en kraftfull lokal lagringslösning och vill skapa sig en extra säkerhet med molnlagring men inte vill investera ytterligare pengar i en sådan lösning. Symform som ligger bakom molntjänsten ser positivt på samarbetet med Qnap:

– Vi är glada över att tusentals QNAP-användare i mer än 50 länder kommer att använda vårt globala nät för lagring av backup, och vi uppskattar QNAP:s helhetssyn på dataskydd. Med detta strategiska partnerskap etablerar vi en revolutionerande modell för backup av NAS-data i molnet och med vår nya prissättning kommer QNAP:s kundtillströmning att accelerera än mer, säger Matthew J Schiltz, vd på Symform.

Synkronisering av mappar till Google Drive

Qnap har även slagit sig samman med Google och erbjuder nu synkronisering av data mellan deras Turbo NAS och Google Drive. Har kan man peka ut en lokalt delad mapp i Turbo NAS som används speciellt för att synkronisera filer med Google Drive, enligt schema eller helt manuellt. Även nya eller ändrade filer i Turbo NAS eller Google Drive kan synkroniseras. 

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid