Smart TV är knappast ett nytt koncept utan det har funnits med oss ett tag. Men det är den nya snackisen på CES där vi sett lösningar som faktiskt börjar se rätt intressanta ut. Qualcomm avtäcker nu MPQ8064 speciellt avsedd för denna typen av enhet.

Smart TV är ett koncept som utan tvekan saknar några fasta riktlinjer, utan fortfarande är ett koncept under utveckling. Tanken bakom det är att när allt mer applikationer och media flyttar in till molnet, ska vi kunna strömma allt från film och musik från nätet till TV:n. Men även andra underhållningsfunktioner ska finnas inbyggda, som möjligheten att kunna spela spel och röstkontroll har blivit den nya hypen.

Trots sin omogna status väntas Smart TV börja ta ett fotfäste på marknaden under året. Qualcomm lanserar därför deras Snapdragon S4 MPQ8064, som är en något strömhungriga modell än de S4-modeller vi kommer hitta i smartphones och surfplattor. MPQ8064 utrustas med fyra Krait-kärnor klockade till 1,5 GHz och deras Adreno 320-grafik. Det är en relativt kraftfullt krets de pratar om i jämförelse mot vad vi tidigare har på Smart TV-marknaden.

Lenovo_K91_SmartTV

Man passade även på att prata om den första Smart TV:n med en Qualcomm-krets i, dock är det en tvåkärnig MSM8960-variant med Adreno 225. Lenovo K91 är en 55-tums TV med IPS-panel med stöd för bland annat 3D och en 5 megapixel-kamera för ansiktsigenkänning. NordicHardware var på plats när Lenovo och Qualcomm bland annat visade upp denna TV, och ni kan vänta er en nyhet om detta senare under dagen.

 

Qualcomm Snapdragon S4 MPQ8064 väntas finnas tillgänglig för deras partners nu, men det är ännu oklart när de första TV-apparaterna med kretsen kommer finnas på butikshyllan.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid