Snapdragon är en av de mest välkända ARM-baserade processorerna på marknaden och hittas i flera högprofilerade smartphones på marknaden. Nu avslöjar tillverkaren Qualcomm att man höjt ribban och inte bara ökat klockfrekvens utan även försett processorn med dubbla kärnor.

Qualcomm MSM8260 samt MSM8660 arbetar i 1,2 GHz, upp från 1,0 GHz, och har förutom sina två kärnor även en integrerad GPU som gör det möjligt att spela upp/in video med 1080p upplösning. SoC-kretsarna kommer även med integrerad GPS samt en egen ljudmotor samt stöd för skärmar på 1280×800 pixlar.

Som vi tidigare avslöjat har Qualcomm även en ännu snabbare modell på väg där de två processorkärnorna pressats till 1,5 GHz. Men ännu är det oklart när vi får se de nya 1,2 GHz kretsarna i färdiga produkter, än mindre deras storebror.

Nexus One med 1GHz Snapdragon CPU

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Poontus Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Poontus
Medlem
Poontus

krympt?
har dom krympt tillverknings processen eller gjort andra framsteg? annars lär den ju inte vara användbar i smartphones (med dagens batterier) sen är kanske frågan hur mycket kraft man verkligen behöver.