Qualcomm visar upp mega-uppkopplad Cadillac under MWC 2018

0

Under årets MWC-mässa var det stor fokus på 5G och Qualcomm hade med sig en Cadillac som visar hur teknologin kan användas för att utveckla dagens fordon.

En av Qualcomms skapelser för MWC 2018 var inget mindre än en Cadillac Escalade fullproppad med teknologi. Bilens innanmäte hade tagit ur och ersatts med 5G modem och antenner som täckte större delen av bilens tak med en sammanlagd bandbredd på 4,4 gigabit.

Utöver detta så hade instrumentpanelen ersatts av flertalet skärmar, dessa visade bland annat hastighetsmätare, backkameror, GPS eller Netflix om man skulle känna för lite underhållning underbilresan.

Bilens utsida var utrustad med sex 1080p-kameror som tillsammans filmade 360 grader runt fordonet. Kamerorna är dock inte det enda som höll koll på omgivningen utan även här användes 5G-nätet till att pinga fotgängare vars mobiltelefoner använder sig av 5G, samt bilar och stoppljus som även dessa förlitar sig på samma nätverk.

När bilar kan komma att utrustas med denna typ av teknologi är oklart, men vad som står klart är att 5G även kommer att öppna upp för utveckling i fler än de mer traditionella områdena.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid