Meta har ännu en gång bekräftat att man jobbar på att ta bort kravet för Facebook-inloggning på VR-headsetet Quest 2. Exakt när det kommer bli verklighet återstår dock att se.

VR-headsetet Oculus/Meta Quest 2 lanserades för omkring två år sedan. Vid lanseringen bekräftades det att använder skulle behöva logga in på Facebook för att använda enheten. Exakt varför har aldrig riktigt förklarats. Däremot gjorde man en helomvändning ett år senare och bekräftade att detta krav skulle tas bort.

Nu har det gått ytterligare ett år och denna uppdatering har fortfarande inte lanserats. Den ska dock fortfarande vara på väg enligt Metas CTO Andrew Bosworth som via Instagram förde en AMA-session.

Bosworth förklarade däremot inte varför uppdateringen tar så lång tid att färdigställa. Det kan röra sig om att många säkerhetsfrågor dyker upp när man försöka koppla loss plattformarna. Allt som står klart just nu är dock att det uppenbarligen är en så komplicerad uppgift att den har snart tagit ett år att färdigställa.

Meta även har bekräftat bekräftat att man just nu arbetar med utvecklingen av flera nya VR-headsets varav ett förväntas lanseras i år. Då denna uppdatering till Quest 2 fortfarande ska vara på väg kan vi förvänta oss att företaget inte implementerar något liknande inloggningskrav på sina kommande enheter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid