Quo Computers Project Q är ett av de mer intressanta projekten på Kickstarter för närvarande. Målet är att skrapa ihop 87 000 dollar för att börja leverera kompletta datorsystem kompatibla med alla operativsystem på marknaden, däribland Apple Mac OS X för ett så kallat Hackintosh-system.

Hjärtat i Project Q är moderkortet som heter Z77MX-QUO-AOS och som väntat är det inte Quo Computers själva som tillverkar moderkortet. Företaget har nämligen slutit pakt med välkända Gigabyte om att tillverka moderkorten till Project Q ifall Kickstarter-målet nås. Vilket det troligtvis kommer att göra då man redan samlat in 72 900 dollar i skrivande stund och det kvarstår 24 dagar av projektet.

Quo Computers presenterar moderkortet som en unik lösning på marknaden och som det enda kortet fullt kompatibelt med alla operativsystem – AOS står för Any Operating System. Styrkretsen som används är som väntat Intel Z77 och vi hittar därmed stöd för olika processorer i LGA1155-format, men med andra ord ingen kompabilitet med kommande Haswell-arkitekturen och LGA1055.

Moderkortet kommer utrustat med dubbla Thunderbolt-anslutningar, Firewire 400 och 800, gigabit ethernet, flertalet USB 3.0-portar samt DVI och HDMI-utgångar. Moderkortet och dess UEFI-bios ska redan vara utvecklade och kvarstår gör bara tillverkningen. Själva moderkortet är i micro-ATX-format och kommer att säljas för 219 dollar stycket för de som skriver upp sig för Kickstarter-projektet.

Quo Computers har även en trio kompletta system där toppmodellen kallas The Ultimate Collector: Red som bygger på ett rödlackat Silverstone FT03-chassi med bland annat en Core i7-processor och Nvidia Geforce-Grafikkort. Prislappen för detta system ligger på 2 500 dollar.

Om Kickstarter-målet uppnås väntas moderkort och de färdiga systemen börja skeppas under april till maj månad.

Tipstack till Valentin!


7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
FladlishkentolasAnders69SebbeQuestion_Tech Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Vad fränt!
Risken är nog stor att de flesta som vill köra den här maskinen, kommer vilja köra OSX 🙂

Hasse123
Gäst
Hasse123

Om man vill köra OS X så kan man enkelt göra det i VirtualBox. Installera sedan hacker gruppens OS X distro som heter iAtkos.

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

Nu är vi där igen, 🙁 i artikeln så står det: ”kommande Haswell-arkitekturen och LGA 1055” jag har bestämt för mig att det är sockel LGA 1150 till kommande Haswell arkitektur eller? för jag har aldrig hört talas om sockel 1050

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”Question_Tech”]Nu är vi där igen, 🙁 i artikeln så står det: ”kommande Haswell-arkitekturen och LGA 1055” jag har bestämt för mig att det är sockel LGA 1150 till kommande Haswell arkitektur eller? för jag har aldrig hört talas om sockel 1050[/quote]

Har inte heller hört talas om den, enligt uppgifter från wikipedia så finns dessa socklar:

LGA 775 (Socket T)
LGA 771 (Socket J)
LGA 1366 (Socket B)
LGA 1356 (Socket B2)
LGA 1156 (Socket H)
LGA 1155 (Socket H2)
LGA 1150 (Socket H3)
LGA 2011 (Socket R)

[url]http://en.wikipedia.org/wiki/Land_grid_array[/url]

Anders69
Gäst
Anders69

[quote name=”Hasse123″]Om man vill köra OS X så kan man enkelt göra det i VirtualBox. Installera sedan hacker gruppens OS X distro som heter iAtkos.[/quote]Precis. Eller ha ett lämpligt moderkort som GA-EP35-DS4 med ett nVidia 8800GTX. Funkar bra med kalyway-leo-10.5.1.iso. Kruxet är att releasen inte går att uppgradera när Apple talar om att det går ladda hem uppgradering. Efter uppgradering svart skärm.Och jag gissar det är samma problem med iAtkos. Klarar inte uppgraderingar från Apple.Och jag gissar det kommer bli samma problem med Z77MX-QUO-AOS. Klarar inte uppgradering.Apple har ju inga som helst problem fixa Apples mjukvara så att ”annan” hårdvara… Läs hela »

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”Question_Tech”]Nu är vi där igen, 🙁 i artikeln så står det: ”kommande Haswell-arkitekturen och LGA 1055” jag har bestämt för mig att det är sockel LGA 1150 till kommande Haswell arkitektur eller? för jag har aldrig hört talas om sockel 1050[/quote]

Kanske för att den är kommande.

Fladlish
Medlem
Fladlish

Kolla på http://www.tonymacx86.com/home.php om ni vill köra Hackintosh, fungerar utmärkt på min arbetsdator kör ett GA-P55A-UD4 och ett gammalt Raedon 4800 HD. Har fått igång allt (inkl USB3) osv. Är riktigt snabbt och skönt att jobba med måste jag säga. Sedan i kombination med VMware Fusion så får man ett helt integrerat windows för de program som inte finns för OSX.