Small preview image

Förutom sitt stöd för DirectX 11 så har AMDs nya Radeon HD 5800-serie även sitt Eyefinity-stöd att falla tillbaka på. Med stöd för minst tre skärmar på alla kort i Evergreen-familjen har man en funktionalitet som inte konkurrenten Nvidia kan svara på. Men redan i vår recension av Radeon HD 5870 kunde vi presentera ett kommande kort som skulle ta Eyefinity till en högre nivå. Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition som med sex stycken mini-DisplayPort utgångar stödjer inte mindre än sex skärmar. Kortet har nu fångats på bild och vi har även fått en del specifikationer bekräftade.



Radeon HD 5870 Eyefinity6 Edition kommer först och främst att använda sig av samma klockfrekvenser som standardmodellen av HD 5870, med andra ord en GPU-klockfrekvens på 850MHz samt en minnesklockfrekvens på 4800MHz. Minnesbufferten blir dock dubbelt så stor, hela 2048MB GDDR5-minne ska hjälpa grafikkretsen att förse de sex skärmarna med en upplösning på upp till 2560×1600 pixlar vardera.


Förutom en större RAM-buffer har kortet även fått en uppgraderad strömförsörjning. Den ena av två 6-pins molexkontakter har bytts ut mot en kraftfullare 8-pins kontakt.


PCPOP där man nu publicerat bilder av det nya kortet har man döpt det till Radeon HD 5870 6DP så det slutgiltiga produktnamnet verkar inte helt fastställt.





Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid