Även om Apple lanserat nya Mac-datorer under året med kraftfullare processorer har grafikkortsalternativen varit demsamma. Nu avslöjar nya drivrutiner att både Radeon HD 5870 samt GeForce GTX 480 kan vara på väg till Mac.

Apple har inte riktigt hängt med i svängarna på grafikkortsmarknaden det senaste året och senast var det Valve som beklagade sig över grafikkortsalternativen på Apples plattformar.

En sprillans ny Mac Pro eller iMac kan idag utrustas med antingen ett NVIDIA GeForce GTX 285 eller ett AMD Radeon HD 4870, båda två modeller från förra generationens grafikkort.

I Apples nya Mac mini har man nu hittat stöd för AMD Radeon HD 5000-serien i operativsystemets drivrutiner, samtidigt som man i en av NVIDIAs senaste drivrutiner kan se indikationer på Mac-stöd för GeForce GTX 400-serien.

Flitiga användare har redan lyckats få flera av AMDs Radeon HD 5000-kort att fungera med Apples mjukvara vilket antyder att ett fullgott stöd borde ligga nära till hands.

025441-macpro_5870

Det upp till Apple och grafikkortstillverkarna AMD och NVIDIA när vi får se bättre grafikkraft i Mac, men med det större fokus vi ser på gaming inom Mac-plattformen borde detta ligga ganska högt på Apples prioritetslista.

Källa: MacRumors

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
rmd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
rmd
Medlem

om det ändå gick att byta den medföljande skiten i mac pro till en hd5xxx serie så vore allt roligt igen! 🙂