AMD har precis som de senaste ryktena gjort gällande reviserat sin lanseringsplan för sin grafikkrets Cayman. Förutom att Radeon HD 6990 som bekant försenas till Q1 2011 har nu tillverkaren spikat ett nytt mediaembargo för de första Cayman-korte Radeon HD 6970 samt Radeon HD 6950, någon gång under vecka 50 i december.

I ett uttalande hävdar AMD att efterfrågan på AMD Radeon HD 5800-serien fortfarande är stor och att deras flaggskepp Radeon HD 5970 fortfarande håller sit i tätposition på grafikkortsmarknaden.

Exakt vilken anledning som ligger bakom förseningen av Radeon HD 6900-serien är inte avslöjat men att det enbart skulle bero på att AMD är nöjda med sina nuvarande prestandakort låter inte helt troligt.

gpu.road

Inom en snar framtid ska man delge mer information om sina nya kort och ett mer exakt lanseringsdatum, men troligtvis då under embargo. Som det ser ut får AMD i alla fall ut sina kort under julhandeln, om nu tillgängligheten blir något att tala om.

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
13 Årtal sedan

oh, nyhet.
men att 5000 serien fortfarande säljer samt att deras 6800 serie säljer så är det ingen panik att vänta med 6900 seriens lansering.
de vill ju inte göra papperslanseringar.

this
this
13 Årtal sedan

En månad sen alltså, låter väl inte så jätte mycket. Men nu har ju GTX580 ett litet försprång i form av kunder som annars kanske skulle köpt Cayman, men vi vet ju inte än hur prestandan kommer att bli. Hoppas iaf att förseningar medför något gott.

ctrl
ctrl
13 Årtal sedan

Ingen fara för min del, skall inte handla innan i vår ändå. Sparar cash just nu så gott det går mot
en Sandbrygga med något trevligt grafikkort i 6970 prestandaklass eller nått.
Kanske Nvidia har något att komma med i det segmentet då med ? (pris/prestanda för 580 är på tok för dyrt ännu)