AMD arbetar för närvarande på att slutföra utvecklingen av sin nya grafikkortsarkitektur Southern Islands och vi har sedan en ganska lång tid tillbaka kallat denna GPU-familj för Radeon HD 7000. Det logiska namnet har nu till slut bekräftats av halvledartillverkaren GlobalFoundries i en presentation om AMD:s nästa generations APU-kretsar.

GlobalFoundries kommer att tillverka AMD:s kommande Trinity-serie av APU-kretsar och med sin Bulldozer CPU-arkitektur ska Trinity även husera nästa generations grafikarkitektur. En arkitektur som nu GlobalFoundries bekräftat som Radeon HD 7000-familjen.

Trinity ska lanseras någon gång under nästa år och ska tillverkas med 32 nanometerteknik precis som dagens Llano APU-kretsar. Men med både ny CPU-arkitektur och en kraftfullare grafikdel ska Trinity ge upp till 50% högre prestanda än Llano och A-serien av APU-kretsar. Åtminstone när vi räknar prestandan i gigaflop per sekund.

radeon7000

När Soutern Islands-arkitekturen väl debuterar på grafikkortsmarknaden är ännu oklart. Rykten talar om en initial lansering i slutet av året, men det vill då till att AMD:s tillverkningspartners får rätt med sin färska 28 nanometerteknik som kommer att användas för de diskreta grafikkretsarna.

Källa: Fudzilla

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid