Vi har väntat länge på de första grafikkorten byggda på 28nm, och nu har de första uppgifterna dykt upp om AMD:s HD 7000-serie. Serien ska avtäckas i London den 5:e december och allt vi behöver veta om AMD:s senaste grafikkort som ännu inte är lanserade ska det pratas om.

Enligt källor till NordicHardware är ögonblicket vi alla väntat på, påväg att inträffa. Den första generationen grafikkort byggda på 28nm ska tillkännagivas under ett event i London den 5:e december och det står klart att AMD blev först igen med den senaste tillverkningstekniken. Det är ingen lansering det handlar om om utan ett event för media att ta del av vad som komma skall från AMD.

28nm GPU:erna ska bjuda på många överraskningar och ha ett mycket större fokus på GPGPU-funktionalitet än tidigare, vilket talar för att det är GCN-arkitekturen som står i rampljuset. GCN blir den första helt nya grafikarkitekturen sedan HD 2000-serien och borde sätta AMD:s grafikkort i linje med NVIDIA sett till GPGPU-funktionalitet, om inte högre.

Annons

Förutom detta vet vi att allt vi behöver veta om Radeon HD 7000-serien kommer att presenteras om exakt en vecka, den 5:e december i London. Då kommer alltså de första officiella uppgifterna finnas utanför AMD:s stängda dörrar.

Relaterade nyheter:

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
hirschTempelnILGotDecrypheZelog Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

”Helt ny arkitektur” rimmar inte speciellt bra med AMD, med tanke på Bulldozer… :-*

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Vi får helt enkelt hoppas att grafikkort är mer hemmabana än processorer för tillfället. 🙂

Zelog
Medlem
Zelog

I dagsläget tror jag AMD är mer än bara glada att de köpte ATI.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”hirsch”]”Helt ny arkitektur” rimmar inte speciellt bra med AMD, med tanke på Bulldozer… :-*[/quote]
Så illa är den ju ändå inte, den fungerar ju som sådan alldeles utmärkt – även om den inte kan konkurrera i pris/prestanda med Phenom2 eller prestanda med Intels chips, men dålig är den inte.
Om jag inte vore så nöjd med min Phenom1 (B2 stepping), så hade det nog blivit en Bulldozer för min del.

nILGot
Medlem
nILGot

[quote name=”Decryphe”][quote name=”hirsch”]”Helt ny arkitektur” rimmar inte speciellt bra med AMD, med tanke på Bulldozer… :-*[/quote]Så illa är den ju ändå inte, den fungerar ju som sådan alldeles utmärkt – även om den inte kan konkurrera i pris/prestanda med Phenom2 eller prestanda med Intels chips, men dålig är den inte.Om jag inte vore så nöjd med min Phenom1 (B2 stepping), så hade det nog blivit en Bulldozer för min del.[/quote] Kan hålla med om att den inte är direkt dålig för att vara en ny arkitektur. Intel har ju inte haft så bra akritekturer i början heller. AMD bygger i… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Har skrivit det förut. Det är marknadsföringsmiss framförallt med BD, hade dom marknadsfört den som en 4kärnig med avancerad HT istället för en 8kärnig så hade man sett på den i ett helt annat ljus. Sen hade man kunnat önska mer prestanda ur den givetvis.

Fredrik
Medlem
Fredrik

Folk som inte har insett att Bulldozer var ett katastrofalt misslyckande är naiva. Sen kan jag hålla med Tempel, men det största problemet är avsaknaden utav prestanda – man lanserar inte en ny toppmodell som presterar obetydligt bättre än sitt gamla flaggskepp och som dessutom drar betydligt mer ström…