7970testAMD kommer inom bara några dagar släppa detaljerna kring sitt nya grafikkortsflaggskepp Radeon HD 7970 men redan nu läcker de första prestandasiffrorna ut på nätet. Enligt AMD:s egna mätningar ska HD7970 vara mellan 25 till 60% snabbare än GeForce GTX 580.

AMD tar bestämt sikte på prestandatronen med sin nya grafikkortsserie Radeon HD 7900. Toppmodellen Radeon HD 7970 kommer att, åtminstone på papper, lanseras den 22 december och väntas skriva om prestandalistorna på grafikkortsmarknaden. Att AMD utvecklat marknadens snabbaste singel-GPU grafikkort kommer knappast som en överraskning men att marginalen ska vara upp till 60% bättre prestanda än dagens prestandakung – GeForce GTX 580 från NVIDIA – bådar ändå gott.

Prestandauppgifterna som härstammar från AMD:s egen recensionsguide som skickas ut till media ska i vanlig ordning tas med en nypa salt. Prestandauppgifter från tillverkaren själv är förvisso sällan falska, men inte sällan vinklade för att visa produkten i sitt bästa element. Men med 11 olika speltitlar testade i en upplösning om 2 560 x 1 600 pixlar står det ganska klart att AMD:s nykomling lär bjuda på omatchad prestanda när det lanseras.

7970perf

AMD Radeon HD 7970 tillverkas på 28 nanometer och ska enligt tidigare rykten bestå av hissnande 4,3 miljarder transistorer där vi bland annat hittar 2 048 streamprocessorer och ett 384-bit minnesgränssnitt bland specifikationerna. Just minnesgränssnittet och den rejält tilltagna minnesbufferten på 3GB lär också vara väl påpassligt i de höga upplösningar som AMD använt i sina referenstester.

Hur helhetsbilden av Radeo HD 7970 ser ut får vi vänta på ytterligare några dagar. AMD har varit extremt snåla med både tidsrymd och testexemplar inför sin papperslansering av Radeon HD 7970 och de första kort som väntas ut på marknaden under andra veckan i januari väntas försvinna ganska snabbt, även om prislappen väntas matcha den imponerande prestandan.

Källa: 3Dcenter.org

Relaterade nyheter:


10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
flopperMean MachineViking1962nILGotctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Henry de Kruijf
Medlem

Stör mig på vilseledande tabeller som alla stora företag verkar gå ut med nuförtiden. Den här börjar från 0 istället:

[imgcomment image[/img]

Henrik Berntsson
Admin

jag kan bara hålla med, märkning av produkter med tveksamma beteckningar är också ett annat exempel på hur man förvirrar konsumenten

Voleyro
Medlem
Voleyro

De borde verkligen sluta ge sina egna ”tester” efter att deras Bulldozer tester visade märkbara skillnader men som till slut , vågar man säga floppade? Iaf, får nog vänta tills riktiga tester kommer in efter lanseringen

Jacob Hugosson
Medlem

Upp till fyra gånger så bra, AMD fortsätter att leverera på grafikkortsfronten 😉

ctrl
Gäst
ctrl

Fast grafikkortsdelen av AMD tror jag inte lider av lika stora problem som CPU delen. Så kansken inte att det är lika bra som graferna. Men svårt att tro det blir en flopp. Sedan är ju nVidias motsvarighet minst ett halvår bort, så konkurransen blir lite sned ett tag.

nILGot
Medlem
nILGot

Vi kan ju hoppas på ett nytt FirePro som utklassar Nvidias lösningar. Så nu även AMD kan börja få lönsamhet i sin verksamhet.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Är 7970 ett singelkärnigt grafikkort? Prislappen lär väl bli därefter också antar jag? Hur som helst så har jag tänkt skaffa ett Geforce 560TI 448 Cores versionen nästa gång jag köper ett nytt grafikkort som jag skrivit i en annan tråd

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Hur definierar du priset på ett enkelkärnigt grafikkort? Som det ser ut idag finns de från 300:- till 7000:- att köpa.

flopper
Medlem
flopper

7970 skiner vid 2560×1600 samt eyefinity upplösningar.
Perfekt kort för de som gillar mer än en liten skärm och flera som en annan.

Pm mig för min adress så ni vet vart ni ska skicka kortet efter testning. 😆