AMD:s teknik Radeon Image Sharpening har nu bekräftats bli tillgänglig för grafikkortsserien RX Vega samt företagets grafikkortsmodell i och med nästa uppsättning Radeon-drivrutiner.

AMD:s teknik Radeon Image Sharpening var till en början en teknik exklusiv för tillverkarens senaste grafikkortsserie RX 5700. Däremot hittade tekniken sin väg till de Polaris-baserade grafikkortsserierna RX 400 och RX 500. Något som inte gjorde alla konsumenter överlyckliga.

När tekniken bekräftades vara på väg till de äldre grafikkortsserierna var det många användare av grafikkortsmodeller ur RX Vega-serien samt användare av grafikkortsmodellen Radeon VII som höjde på ögonbrynen. Då modellerna ur RX Vega-serien samt Radeon VII är nyare produkter än de modeller som nu skulle få tillgång till Radeon Image Sharpening hördes det många förbryllade röster runtom på internet.

AMD håller dock i regelbundna undersökningar där användare får rösta på vart de vill att AMD ska lägga sin fokus härnäst. I den senaste undersökningen fanns ett alternativ angående utökad kompatibilitet för Radeon Image Sharpening. Något som verkar ha varit ett populärt alternativ då AMD nu bekräftat att tekniken kommer till just RX Vega-serien och Radeon VII med nästa uppsättning drivrutiner.

 

Stöd för tekniken kommer att implementeras i och med drivrutinen Radeon Software 19.9.3. Drivrutinen kommer även att erbjuda officiellt stöd för speltiteln Ghost Recon: Breakpoint.

Den fulla innehållsförteckningen för Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.3 samt nedladdningslänkar för drivrutinen finns att finna via AMD:s officiella hemsida.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mikael Schwartz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Kalas!

Brydde mig aldrig om att morra över detta då jag inte har någon 4K-skärm och mina Vega64 räcker för 1440P, men varför ska gamla polaris som är ett år äldre än Vega få något som jag inte får? 😛

Bra att AMD tagit sitt sinne till fånga. De kunde ju för övrigt släppa den här tekniken för alla polaris-generationer. Det är ju ingen skillnad på dem förutom några MHz här eller där.