Det senaste grafikkortsryktet hävdar att AMD förbereder lanseringen av ännu en RDNA 2-baserad modell i form av Radeon RX 6700. En icke-XT modell med tio gigabyte videominne.

Ett nytt rykte menar att AMD inte är helt klara med grafikkort baserade på arkitekturen RDNA 2 trots att uppföljaren förväntas lanseras senare i år. AMD sägs nu förbereda ännu en modell för mellansegmentet som ska fylla gapet mellan Radeon RX 6600 XT och RX 6800.

Det ryktade grafikkortet sägs komma med 2 304 streamprocessorer över 36 beräkningsenheter. Det är således en Navi 22-grafikprocessor som skalats ned för att erbjuda 36 av 40 möjliga beräkningsenheter. Sett till videominne ska denna modell erbjuda tio gigabyte GGDR6-minne över en 160-bit bred minnesbuss. Dess klockfrekvenser uppges ligga på 2 330 MHz vid spel och en maximal turbofrekvens på 2 495 MHz.

Ovanstående bild visar vad som ska vara en variant av Radeon RX 6700 från Sapphire. En intressant modell här är att grafikkortet till synes drivs av en enda 8-pin kontakt. Något som skulle kunna innebära ett TBP-värde på omkring 200 W.

Radeon RX 6700 hävdas lanseras den 9 juni. Det sägs också att detta inte kommer att bli en modell som är exklusiv för någon specifik region och ska komma med ett riktpris på 569 euro.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid