AMD har bekräftat att företaget kommer att hålla ett onlinebaserat event den 3 mars och mycket pekar mot att det är Radeon RX 6700-serien som länge cirkulerat i rykten och läckor som kommer att avtäckas.

Nästa tillägg till AMD:s Radeon RX 6000-serie kommer att visas upp den 3 mars. Detta har AMD själva bekräftat genom sociala medier och sin hemsida genom att bekräfta det onlinebaserade eventet ”Where Gaming Begins”. Exakt vad vi kommer få se avslöjas inte men grafikkorten Radeon RX 6700 och RX 6700 XT har länge cirkulerat i rykten och läckor och kan mycket väl vara de enheter som visas upp nästa vecka.

Det är mycket som fortfarande inte är känt om de kommande grafikkorten. Av vad som registrerats hos organ som EEC att döma har vi i alla fall 12 gigabyte videominne hos RX 6700 XT och hälften så mycket minne hos RX 6700 att se fram emot. Utöver detta ryktas den förstnämnda enheten komma med 40 beräkningsenheter för totalt 2 560 streamprocessorer. AMD spekuleras använda 16 Gbps-minnesmoduler som över en 192-bit bred minnesbuss skulle ge grafikkorten en minnesbandbredd på 384 GB/s.

Vad vi kan komma att se utöver ett eller två nya grafikkort är även det i dagsläget oklart. AMD har under en tid arbetat på FidelityFX som ska erbjuda liknande funktioner som Nvidias DLSS där texturer renderas i lägre upplösning och skalas sedan upp för att spara prestanda. Ett tillägg till Radeon RX 6000-serien många har väntat på och som vi kan komma att få mer information om på onsdag.

Andra spekulationer menar att AMD kan komma att ta en del av eventet och prata om sin strategi för Radeon i bärbara datorer. I skrivande stund är det dock som tidigare nämnt oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid