Samtidigt som en brasiliansk återförsäljare listar ett vattenkylt Radeon RX 6900 XT i referensutförande läcker även bilder på samma grafikkort i ett skräddarsytt system ut på internet.

En ny upplaga av AMD:s grafikkort Radeon RX 6900 XT kan vara på väg. Redan under april månad började en bild på vad som sägs vara en värstingupplaga av AMD:s flaggskepp att cirkulera online. Denna avbildades med ett förmonterat vattenblock och en sluten vattenkylare från fabrik. Namnet har ryktats bli RX 6900 XTX men även RX 6900 XT LC (Liquid Cooled).

Nu kan nya bevis på grafikkortets existens ha dykt upp. Detta i form av en brasiliansk återförsäljare som ska ha listat grafikkortet med det slutna vattenkylningssystemet. Denna gång med sitt vanliga namn Radeon RX 6900 XT.

Bortsett från den nya kylarlösningen är det standardspecifikationer för RX 6900 XT som gäller. Bortsett från minneshastigheten på 18 Gbps. Denna modell tros även bygga runt grafikprocessorn Navi 21 XTXH som är en binnad variant som ska kunna nå högre klockfrekvenser. Återförsäljaren listar enhetens tjocklek som två expansionsplatser och den drivs av dubbla 8-pin PCIe-kontakter.

Utöver denna återförsäljare ska Twitter-användaren Harukaze ha hittat en drös bilder från forumet Chiphell som visar grafikkortet monterat i ett färdigbyggt system. Datorn ska vara byggd av en kinesisk försäljare av färdiga datorer. Här har grafikkortet enligt bilderna parats ihop med en Ryzen 9 5900X och 16 GB internminne på ett moderkort i form av ett Asus ROG Strix B550-A Gaming.

Vad det exakta namnet för grafikkortsmodellen blir är således något oklart. Även dess prislapp och lanseringsdatum är något vi inte har fått bekräftat i skrivande stund. Klart står dock att enheten kan komma att lanseras inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid