Vad som sägs vara bilder på en prototyp för AMD:s egna kylarlösning till kommande Radeon RX 7900 XTX sprids nu online och pekar mot ett snarlikt TDP-värde som dagens flaggskepp.

Senare denna vecka kommer AMD officiellt avtäcka nästa generations grafikkort. Antalet läckor och dylikt runt Radeon 7000-serien som baseras på RDNA 3 har varit förvånansvärt få. Nu kan vi dock ha fått se bilder på en prototyp för AMD:s kommande flaggskeppskort med deras egna kylarlösning. Bilder som pekar mot att den nya generationen kan få snarlika TDP-värden som dagens RX 6000-serie.

Bilderna tyder på att AMD kan komma att behålla kylardesignen som tar upp tre expansionsplatser även hos den nya generationens flaggskepp. Vi ser också att prototypen för AMD:s kylare inte är mycket större än den för RX 6000-serien sett till bredd och längd. Detta tillsammans med faktumet att ingenjörsexemplaret kommer utrustat med två 8-pin PCIe-anslutningar kan indikera att TDP-värdena för RX 7900 XTX kan landa på omkring samma nivå som dagens flaggskepp.

Annons

Senare denna vecka lär vi få svar på om detta faktiskt är AMD:s nya kylare och hur strömtörstiga RDNA 3-enheterna faktiskt blir. Den 3 november är det dags för AMD att livesända sitt officiella avtäckande av den nya grafikarkitekturen och de grafikkort som byggs på den.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid