Radeon RX Vega blir AMD:s nya flaggskepp på grafikkortsmarknaden och den HBM 2-utrustade grafikkretsen ska nu snart vara här säger AMD själva.

AMD har låtit rivalen Nvidia hålla i taktpinnen på prestandamarknaden i över ett år. Rättare sagt har AMD inte ens lanserat grafikkort i prisklassen över 3 000 kronor. Lanseringen av efterlängtade Vega-arkitekturen har hängt i luften sedan AMD lanserade sin Polaris GPU förra sommaren. Nu säger dock AMD själva att Vega faktiskt står runt hörnet och avslöjar under ett event i Kina mer detaljer om sina planer.

Radeon RX Vega kommer att husera i flera olika prisklasser och plattformar. GPU-arkitekturen är inte bara ett syskon till Polaris utan ska komma med flera tydliga förbättringar. Vega-arkitekturen ska bland annat erbjuda en fördubbling i prestanda per klockfrekvens när det kommer till geometriuträkningar samtidigt som arkitekturen ska vara 4 gånger så energieffektiv som Polaris.

Radeon RX Vega i slutet på maj?

Vega 10 är den GPU som de flesta prestandaentusiaster suktar efter och här kommer AMD para sin GPU med den nya generationens HBM2-minne. AMD bekräftar att vi kommer att få se både 4 och 8 gigabyte-modeller av Radeon RX Vega när grafikkorten lanseras i sommar.

Annons

AMD:s Vega-arkitektur introduceras med Radeon RX Vega

Det är fortfarande ett mysterium vilken exakt prestandanivå vi kan vänta oss av Radeon RX Vega. De första Radeon RX Vega-grafikkorten väntas dyka upp på marknaden i slutet av maj månad, något som indikerats av bland annat spelutvecklaren Bethesda. Vilket även skulle matcha AMD:s egna uttalande om att ”Vega är bara runt hörnet”.

AMD Radeon RX Vega fångat på bild med en pimpad referenskylare

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Bleh… Knegar på med mitt R9 390X, som inte var snabbast på långa vägar ens när jag köpte det, och nu står sig rätt slätt i jämförelse med det mesta (allt?) i prestandasegmentet. April för Vega hade känts roligare, men 1-2 månader till utan något nytt kul att leka med pallar man väl. *suck* 😛