Small preview image

Den rättsliga härva som under lång tid pågott mellan Rambus och tre DDR-SDRAM tillverkare, Micron, Hynix och Samsung, har nu fått en ny vändning när Rambus lyckats få en domare att tillåta en viss e-post korrenspondens som bevis i rättegången. Rambus har i flera olika mål stämt tillverkare av DDR-SDRAM för att använt sig av kriminellt konkurrenshämmande metoder för att peta Rambus minnesteknik ut från marknaden. I enskilda mål har man redan nått flera uppgörelser med tillverkare och Hynix har sedan tidigare blivit dömda till att betala 2.3 miljarder i skadestånd till Rambus i en patenttvist. Det sista stora målet är nu riktat mot de tidigare tre nämnda företagen som Rambus anklagat för att tillsammans kommit överrens om att sänka priser på DDR-SDRAM för att få datortillverkare att välja denna minnesteknik istället för Rambus motsvarighet.



Den e-post som nu gjorts tillgänglig har tidigare varit del i dokument som varit skyddade från att användas i rättegången men nu har alltså Rambus fått rätt att ta del av dessa dokument och innehållet var mycket talande för målet. Flera av mailen innehåll mycket talande konversationer mellan konkurrerande DDR-SDRAM tillverkare.


”One e-mail, dated June 5, 2001, from Micron Vice-President Linda Turner to other Micron employees was in response to worries about prices on DDR-DRAM that had been falling. ”No problem!,” Turner wrote. ”We want DDR to explode in the marketplace so have actually been requesting Infineon, Samsung, and Hynix to lower their DDR pricing to help it become a standard (and drive Rambus away completely).”


Rambus har i denna e-post ett skarpladdat vapen mot Hynix, Micron och Samsung som i sitt försvar hävdar att deras handlingar inte är orsaken till varför Rambus DRAM inte fick fotfäste på marknaden. Det skulle varit teknikens komplexitet och omkostnader som fällde avgörandet.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid