Small preview image

Rambus har massvis med tunga licenser för minnesmarknaden i sin repertoar och när man nu slagit sig samman med tillverkaren Kingston har man utvecklat en spännande prototyp av en DDR3-modul. De två företagen har tagit fram en flertrådad minnesmodul som ska vara speciellt optimerad för datorer med flera processorkärnor. Modulerna som använder sig av DDR3-minneskretsar har genom sin flertrådade design gett prestandavinster på upp till 50 procent jämfört med vanliga DDR3-moduler.



Utöver stora prestandaökningar hävdar de två företagen att man även sänkt strömförbrukningen med upp till 20 procent, då minneskretsarna inte behöver aktiveras lika ofta som på en vanlig minnesmodul.



“Our innovative module threading technology employs parallelism to deliver the higher memory bandwidth needed for multi-core systems while reducing overall power consumption.”


Rambus kommer att visa upp mer information om de nya minnesmodulerna i början på nästa vecka. Hurvida de flertrådade minnesmodulerna är kompatibla med dagens DDR3-plattformar återstår att se, men både Rambus och Kingston verkar ha siktet inställt på den breda PC-marknaden, inte bara tunga servrar och arbetsstationer.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid