Sony fortsätter med sitt initiativ att ta allt fler Playstation-spel till PC-plattformen. Härnäst är det Ratchet & Clank: Rift Apart som går från att vara en Playstation-exklusiv titel till att hitta sin väg till datorer.

Lagom till att spelserien fyllt 20 år har Sony nu bekräftat att Ratchet & Clank hittar sin väg till PC-plattformen den 26 juli. Spelet som först lanserades till Playstation 5 för två år sedan kommer bli tillgängligt både via Steam och Epic Games Store.

Ratchet & Clank: Rift Apart på PC får stöd för raytracing till reflektioner och skuggor. Vi ser även stöd för ultrabreda bildförhållanden som 21:9, 32:9 och 48:9. Spelet får också stöd för tekniker som Nvidias DLSS 3, AMD:s FSR 2, Intel XeSS och Insomniac Games’ Temporal Injection. Nvidia-användare kan även använda sig av Reflex för minskad latens.

Spelare som äger en Playstation DualSense-handkontroll kan dra nytta av kontrollens unika egenskaper även på PC-versionen av spelet. Detta kräver dock att handkontrollen är fysiskt kopplad till datorn via sladd. För den som hellre använder sig av en trådlös handkontroll har spelet fullt stöd för detta. Däremot fungerar då inte DualSense-funktioner som haptiska axelknappar.

Sonys initiativ med att ta tidigare Playstation-exklusiva speltitlar till PC har varit något av en berg- och dalbana. Vissa spel som Horizon Zero Dawn och Spider-Man lanserades med mindre skavanker som relativt snabbt har åtgärdats genom uppdateringar. Andra spel som till exempel The Last of Us lanserades å andra sidan i ett lagom katastrofalt läge med en uppsjö av buggar och prestandaproblem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid