Razer kombinerar membran med mekaniska brytare i nya Ornata-serien

Finurliga switchar på ett stilrent tangentbord

2

Razer har visat upp sina nya Ornata och Ornata Chroma tangentbord – stilrena modeller som med brytare som kombinerar membran och mekaniskt.

Razer Ornata och Ornata Chroma använder båda en ganska klassisk, stilren design med svart färgschema som man är van att se på Razers produkter. Men med dessa nya tangentbord så har Razer infört vad nya brytare som man kallar ”mecha-membrane” – hybridswitchar som kombinerar teknik från membrantangentbord med mekaniska switchar.

Gummimembran med mekaniska switchar ovanpå ska enligt Razer ge ett behagligt tangentslag där man får en viss mjukhet från gummimembranet men samtidigt även får taktil feedback från den mekaniska delen av switchen.

Även om vi inte hade någon längre tid med Ornata tangentborden på årets IFA mässa så kan vi konstatera att känslan vi fick från tangentborden var som en blandning av blå mekaniska switchar och membran.

Priset för Razer Ornata Chroma kommer att landa på cirka 1 000 kronor och versionen utan RGB belysning och istället endast grön tangentbelysning kommer att dyka upp på marknaden för runt 800 kronor. Vi kommer givetvis även ta en närmare titt på den nya serien i testlabbet inom kort.

Svenska Tangentbordsguiden

Gamescom 2016

Fler artiklar från IFA 2016

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JacobKung Kurt Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kung Kurt
Gäst
Kung Kurt

”taktisk feedback från den mekaniska delen av switchen.” <- menas "taktil"?

Jacob
Gäst
Jacob

Typo i rubriken? Eller ska det stå ”Meknisk”