Under Razercon 2020 har Razer presenterat en rad nya produkter, bland annat en ny Blade Stealth utrustad med Core i7 Tiger Lake-processor, två nya datorchassin ur Tomahawk-serien samt en uppsättning AM4-moderkort som utvecklats tillsammans med Asrock.

Hårdvarutillverkaren Razer har nu dragit igång den första upplagan av Razercon. Ett digitalt event som tillverkaren förväntar sig hålla årligen för att visa upp kommande produkter. Denna första upplaga av händelsen inkluderar en rad olika produkttyper som bland annat datorchassin, moderkort och bärbara datorer.

Först ut har vi den senaste uppdateringen till den bärbara datorn Razer Blade Stealth 13. Denna har nu utrustats med nya processorer i form av Core i7-1165G7 från Intels Tiger Lake-familj. Dessa processorer sällskapas även av grafikkort i form av Nvidia Geforce GTX 1650 Ti. Dessa hårdvarukonfigurationer är desamma hos alla nya modeller, det är dock bildskärmarna som utgör den stora skillnaderna mellan varianterna.

Nya Razer Blade Stealth 13 går att få med antingen en full HD-skärm med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz eller 120 Hz. De kommer även finnas tillgängliga med en touchskärm med 4K-upplösning eller en full HD OLED-skärm på 60 Hz.

Nya Blade Stealth 13 kommer att bli tillgänglig senare under månaden. Här rör det sig om prislappar från 1 700 dollar upp till 2 000 dollar beroende på modell.

Härnäst har vi en uppsättning moderkort som nu presenterats av Razer. Tillverkaren har inte gett sig på att börja tillverka egna moderkort utan dessa har skapats genom ett samarbete med tillverkaren Asrock. Det rör sig om moderkort utrustade med styrkretsarna B550 och X570 vilket innebar sockel AM4. Vi kan se att moderkorten har utrustats efter Razers tycke med nya designer på styrkretsarnas värmespridare, IO-panelerna samt att dessa fått fullt Razer Chroma-stöd och ARGB-belysning. Dessa förväntas dyka upp i butik någon gång under 2020 års fjärde kvartal.

Razer avtäckte även chassiserien Tomahawk som till en början består av två modeller. Den ena modeller är för mini-ITX moderkort och den andra för ATX-moderkort. Dessa chassin ska kombinera stålpaneler med härdat glas på vardera sida av modellerna.

Tomahawk ATX kommer med stöd för grafikkort med en längd på upp till 38 centimeter. Denna tillsammans med processorkylare med en höjd på upp till 17,6 centimeter. Sett till den mindre modellen än det grafikkort med en maxlängd på 32 centimeter och processorkylare med en maxhöjd på 16,5 centimeter som får plats. Båda modeller kommer med RGB LED-belysning som monterats på lådornas undersida och kan kontrolleras med företagets Chroma-mjukvara.

Prislapparna för dessa chassimodeller lägger sig runt 270 och 240 dollar för ATX respektive m-ITX modellen. Det finns dock i dagsläget ingen bekräftelse på att dessa kommer att hitta sin väg till Sverige.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid