Surfplattor kommer i många olika skepnader och Razers Project Fiona är ett ambitiöst försök att locka spelentusiasterna. Nu avslöjas ungefärliga specifikationer för surfplattan och det handlar bland annat om en Core i5- eller Core i7-processor och grafikkort i mellanklassen.

Project Fiona har varit under utveckling hos Razer en längre tid och de har bland annat frågat sin community på Facebook om vilka specifikationer som skulle vara att föredra. Där det fanns alternativ på allt från en svagare och mer strömsnål ARM-processor till något med liknande en fullfjädrad speldator. Efter omröstningen avslöjar företagets grundare Min-Liang Tan de förhållandevis kraftfulla specifikationerna vi kan vänta oss av surfplattan.

Den spelinriktade surfplattan kommer innehålla en Intel Core i5- eller Core i7-processor och det handlar troligtvis om en 17 wattare – men vi utesluter att de nya extra strömsnåla modellerna kan komma att användas. Surfplattan får även ett diskret grafikkort i mellanklassen som ska vara tillräckligt för att driva spel på medelhöga grafikinställningar. Vad det är för grafikkrets eller vilken batteritid som är tänkt ur surfplattan framgår inte.

Project_Fiona

Tjocklek och vikt på surfplattan kommer vara runt det dubbla i jämförelse med Apple Ipad, alltså strax under 20 millimeter och en vikt som ligger lite en bit över ett kilogram. Spelkontrollerna som sitter på surfplattans sidor ska vara avtagbara så att enheten går att använda som en vanlig surfplatta. Priset är tänkt att ligga på mellan 1 299 och 1 499 dollar, motsvarande mellan cirka 13 000 och 15 000 kronor inklusive moms. Prisbilden känns något skev då det är ungefär vad man kan vänta sig av en riktig speldator med kraftfullare komponenter och tangentbord.

Det var från början tänkt att Project Fiona skulle lanseras under årets fjärde kvartal men vi kan nu konstatera att så inte blir fallet. Vi kan därför inte vänta oss en skarp lansering förrän någon gång nästa år.


5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Dennis TViking1962Marquzz Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Kul produkt, men vem kommer att köpa den?

Man kommer ju inte orka spela särskilt länge med tanke på vikt och den ställning man måste ha. Nä, jag tror inte alls på denna produkt, tyvärr.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Man måste alltså hålla i den för att den ska stå? alltså inget stöd på baksidan? då lär man få mer värk i armarna än någonsin att spela spel

Marquzz
Medlem
Marquzz

Jag vet inte om det blir så mycket bättre ställning om den har ett stöd…

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Nej, det hjälper nog inte, ska man ha den i knät så får man väl nackspärr istället om man ska sitta och glo ner på skärmen. Priset är på tok för högt också

Dennis Tabula
Medlem
Dennis Tabula

För det priset kan man ju få en ordentlig speldator. Vem skulle lägga ner så mycket på en ”platta”? Känns som den borde åka tillbaka till ritbordet ett par vändor till.