Tidigare rykten angående lanseringsdatumen för Nvidia Geforce RTX 3070 Ti och RTX 3080 Ti ser ut att kunna stämma. Detta då Razer listat två färdigbyggda system med grafikkorten på sin kinesiska onlinebutik.

Under förra veckan kom en rapport där det hävdades att lanseringsdatumen för Nvidias grafikkortsmodeller RTX 3070 Ti och RTX 3080 Ti hade röjts. Rapporten menade att Nvidia kommer att avtäcka enheterna officiellt den 31 maj i samband med deras Computex-event. Efter det ska recensioner för RTX 3080 Ti få publiceras från och med den 2 juni och själva lanseringen sägs ske den 3 juni. För syskonet RTX 3070 Ti hävdas recensionerna få publiceras från och med den 9 juni och säljstarten sker dagen efter.

Nu ser det ut som att denna rapport kan ha prickat rätt med sina lanseringsdatum. Hårdvarutillverkaren Razer har i sin kinesiska onlinebutik hos Tmall listat två färdigbyggda system med de nya grafikkorten som nu går att förhandsboka. Båda system har listats med de tillgänglighetsdatum som förra veckans rapport nämnde.

Det första systemet listas med processorer upp till Ryzen 9 5900X, ett X570-moderkort och Geforce RTX 3090. Konfigurationen med ett RTX 3080 Ti listas med en prislapp på cirka 3 500 dollar och uppåt. För småsyskonet RTX 3070 Ti finns system med detta grafikkort att förhandsboka från omkring 2 100 dollar. Detta tillsammans med en Ryzen 5 5600X och 2 331 dollar tillsammans med en Ryzen 7 5800X.

Enligt hemsidan Videocardz verkar inte dessa listade system vara någon form av stavfel från Razers sida då de visas på flera håll i onlinebutiken. Däremot har Nvidia själva fortfarande inte bekräftat att grafikkorten existerar, när det kommer att lanseras eller vad prislapparna kommer landa på. Något som innebär att all information bör tas med en nypa salt. Visar det sig vara så att Nvidia kommer att avtäcka dessa två enheter den 31 maj innebär det att vi bara behöver vänta på bekräftelse i en vecka till.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid