Razer Tomahawk är chassi för Intels modul-dator Ghost Canyon

Gaming-inriktade NUCs i ett nätt chassi.

0

Intels senast avtäckta NUC-datorer går under namnet Ghost Canyon och baseras kring att trycka in de flesta datorkomponenterna på en enda PCIe-baserad modul och Razer Tomahawk är ett chassi designat just för Intels kommande produkter.

Intels senaste NUC-datorer går under namnet Ghost Canyon och avtäcktes nyligen. Intel har här valt en design där en processor ur företagets H-serie monterats tillsammans med komponenter som lagring och internminne på ett och samma PCI Express-baserade kretskort.

Razer visade under CES 2020 upp ett datorchassi menat just för Ghost Canyons moduldatorer. Det handlar om ett chassi med plats för två PCI Express-moduler. Mer specifikt är det en av dessa Ghost Canyon-datorer tillsammans med ett diskret grafikkort som chassit designats för.

Razer visar under mässan upp chassit Tomahawk med en Core i9-bestyckad Ghost Canyon-modell tillsammans med ett Geforce RTX 2080. Utöver processor står det ensamma kretskortet även för lagringskapaciteten med plats för två NVMe-enheter. Internminnet monteras också på samma kretskort och det finns stöd för upp till 64 gigabyte internminne. Det är alltså en maskin med förvånansvärt många hästkrafter trots sin nätta storlek.

För att kunna förse denna PCIe-dator och diskreta grafikkort med ström kan ett nätaggregat i SFX-formfaktor monteras i Razer Tomahawk. Den generella tanken är att användare ska kunna uppgradera sin dator genom att helt enkelt byta ut denna Ghost Canyon-modul när mer kraftfulla varianter blir tillgängliga. Således försvinner kravet på att mecka runt med olika komponenter och allting bortsett från nätaggregat och grafikkort byts ut på en och samma gång.

Razer Tomahawk kommer att hitta sin väg till konsumenter under juni månad. Chassit kommer att kunna införskaffar utan en Ghost Canyon-NUC installerad men kommer även kunna skaffas med en tillhörande NUC via Razers hemsida. Däremot har inga exakta prislappar avslöjats i skrivande stund.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid