Tillsammans med sin nya bärbara speldator Blade Stealth visade Razer även en dockningsstation för externa grafikkort, Razer Core – nu är stationen både prissatt och tillgänglig för förhandsbokning.

Intels höghastighetsgränssnitt Thunderbolt 3 innebär inte bara högre bandbredd än tidigare Thunderbolt-standarder, utan även officiellt stöd för att ansluta externa grafikkort grafikkort. På så sätt kan du ansluta din bärbara dator till en dockningsstation när du kommer hem eller till kontoret, för att förvandla den till en kraftfull spelmaskin. Dessutom behövs inte nödvändigtvis en extern skärm, utan bildsignalen kan skickas tillbaka genom kabeln för att driva den bärbara datorns inbyggda skärm.

Externa grafikkort på upp till 500 watt

Det är principen bakom 12-tumsdatorn Razer Blade Stealth och den tillhörande grafikdockningsstationen Razer Core. Nu öppnar Razer för förköp av Core via sin hemsida, antingen separat eller tillsammans med kompatibel dator.

Än så länge listar Razer endast två av sina egna datorer, Blade Stealth och Blade 14, som kompatibla, men rimligtvis bör Core fungera även med andra datorer som har stöd för Thunderbolt 3, exempelvis Intels nya Skull Canyon-NUC. Det är dock någonting vi behöver få testat innan vi kan bekräfta.

Än så länge finns Blade Core endast tillgänglig i Razers amerikanska onlinebutik, men bör inom kort även dyka upp i den europeiska. Prislappen ligger på 499 dollar för bara dockningsstationen, eller 399 dollar om den köps tillsammans med en kompatibel dator. Räkna därför med en prissättning på cirka 5 000 respektive 4 000 kronor vid en svensk lansering, och leverans någon gång i april.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jesper Rasmusson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

En sådan här lösning kommer jag att leta efter när fler aktörer kommer ut på marknaden och priset sjunker.
Kommer dock inte vara intresserad av en Ultrabook utan det får bli en gaming-laptop med kraft som får ännu mer kraft när jag kommer hem =)