AMD ryktas expandera RDNA 2-familjen med två nya enheter i form av RX 6500 XT och RX 6400 för instegssegmentet.

Veckan börjar med ytterligare ett grafikkortsrykte. Det är inte bara Intels kommande instegsmodell för Arc Alchemist som fått ett par ryktade specifikationer. Även AMD påstås nu förbereda två RDNA 2-baserade grafikkort som även de ska täcka instegssegmentet.

Dessa två grafikkort sägs nu komma i form av Radeon RX 6500 XT och Radeon RX 6400. Här spekuleras det vara grafikprocessorn Navi 24 som står för beräkningskraften. Denna ska även flankeras av fyra gigabyte GGDR6-minne enligt Twitter-användaren Komachi_Ensaka.

Sett till Navi 24 förväntas det röra sig om upp till 16 beräkningsenheter för totalt 1 024 streamprocessorer. Vilket skulle vara exakt hälften så många som Navi 23 kan erbjuda. Dessa ryktade enheter ska inte helt förvånansvärt vara menade för lätt gaming i 1 080p. Förhoppningsvis kan AMD möta Intels Arc Alchemist-enhet med 128 exekveringsenheter som ryktas få en prislapp på under 200 dollar.

En nypa salt rekommenderastillsammans med informationen. I skrivande stund har AMD inte bekräftat att man faktiskt arbetar på några instegsmodeller baserade på RDNA 2. Några sådana modeller skulle inte komma som någon större överraskning men just nu kan vi bara vänta och se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid