AMD har nu avslöjat några ytterligare detaljer för grafikarkitekturen RDNA 3 och även gett en produktplan som visar på en lansering av RDNA 4 om cirka två år.

AMD förväntas lansera grafikarkitekturen RDNA 3 under årets andra halva. Nu har företaget i samband med sin årliga Financial Analyst Day gett oss lite mer information om de kommande produkterna. Man har även delat med sig av en produktplan som visar att uppföljaren RDNA 4 kommer att lanseras under år 2024.

Sett till RDNA 3 kommer arkitekturen som väntat att byggas på fem nanometers tillverkningsteknik. AMD kommer använda sig av en så kallad chiplet-design för grafikprocessorerna. Precis som man gör hos sina Ryzen-processorer där processorkärnor och IO huseras i olika dedikerade kretsar på processorerna.

Annons

AMD ska även ha byggt om sina beräkningsenheter som ska användas i RDNA 3. Exakt vad som är nytt hos dessa har dock inte detaljerats. Utöver detta kommer man också implementera nästa generation av Infinity Cache.

Enligt AMD ska den kommande arkitekturen erbjuda upp till 50 procent bättre prestanda per watt jämfört med dagens RDNA 2. Skulle detta visa sig vara fallet kan vi komma att se markant bättre prestanda utan att de kommande grafikkorten blir allt för strömtörstiga.

Klart stor att AMD har höga förhoppningar för RDNA 3 och efter lanseringen som sker någon gång under hösten ser det ut att bli två års väntan på uppföljaren.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid