Denna vecka har vi rykten om brutalt ökat prestanda hos AMD:s kommande grafikarkitekturer, RDNA 3, lanseringsrykten för Intels Sapphire Rapids-arkitektur samt att AOC sjösatt två nya gamingskärmar.

AMD två kommande grafikarkitekturer ryktas erbjuda flera gånger högre prestanda än dagens RDNA 2. Intel Sapphire Rapids-arkitektur med tillhörande styrkrets ryktas landa någon gång under tredje kvartalet nästa år. Något som däremot inte är endast rykten är de två nya spelskärmarna som AOC nu har lanserat. Här är nyheterna du kanske missade från veckan. Vi kallar det Byte Size.

 

RX 6900 XT LC grafikkort RX 6900 XTX

Brutal prestandaökning med RDNA 3 och 4?

Youtube-kanalen Moore’s Law Is Dead har satt ett gäng rykten angående AMD:s kommande grafikarkitekturer i cirkulation. Enligt kanalen ska källor ha uppgett hur AMD siktar på en prestandaökning på minst 60 procent från RDNA 2 till RDNA 3. Arkitekturen ryktas även landa på butikshyllor någon gång under andra halvan nästa år och flaggskeppet sägs erbjuda dubbla prestandan jämfört med dagens RX 6900 XT.

Läs mer hos Wccftech.

 

Sapphire Rapids samtidigt som RDNA 3?

En annan kommande hårdvarulansering är Intels Sapphire Rapids-arkitektur för serverprocessorer. Enligt ett nytt rykte förväntas även denna arkitektur dyka upp någon gång under 2022 års tredje kvartal. Detta tillsammans med den tillhörande styrkretsen W790.

Läs mer hos Techpowerup.

 

Två nya skärmar från AOC

AOC har nu lanserat spelskärmarna AG324UX och AF274FZ. Den första erbjuder en skärmyta på 31,5 tum och 4K-upplösning tillsammans med en 144 Hz uppdateringsfrekvens och responstid på 1 ms. Den andra klockar in på 27 tum med Full HD-upplösning, 240 Hz uppdateringsfrekvens och lika snabb responstid. Skärmarna kommer att bli tillgängliga nu under september månad och prislapparna är satta till 11 429 kronor för AG324UX och 4 909 kronor för AG274FZ.

 

iPhone 13, givetvis

Det är svårt att undvika men om du inte har läst om Apples nya iPhones så är det dags att göra det. Även om du använder Android så är det bra att ha koll på telefonserien som står för mer än hälften av den svenska marknaden. iPhone 13 introducerar en ny processor, ny kamerateknik och i Pro-serien finns nya skärmar.

Läs om detaljerna hos vår systersajt Surfa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid