Research in Motion är ett av många företag som inte hängt med i den blixtsnabba smartphone-utvecklingen och som allt mer börjat falla ned i ett svart hål av irrelevans. RIM sägs nu ha slopat två kommande telefoner; Colt och Milan, vilket betyder att London blir viktigare än någonsin.

RIM BlackBerry har under många års tid varit en ypperlig plattform för företagslösningar, men konkurrensen har lockat bort deras tidigare trogna kunder till andra plattformar. RIM fortsätter att tappa marknadsandelar i en nära explosionsartad takt, och nu ska de helt a slopat två kommande telefoner. BlackBerry Colt och Milan skulle bibehållt den karaktär som vi vant oss vid i BlackBerry-serien med både skärm och QWERTY-tangentbord. Colt skulle blivit den första telefonen att förena QNX med BlackBerry OS i form av BBX, numera känt som BlackBerry 10.

Med Colt och Milan borta ser det ut som att RIM bokstavligt talat lägger alla äggen i en korg vars namn är London. Vi skrev om London under sen-hösten förra året, och vad vi positivt kan säga är att designen ser intressant ut. Den ryktas komma med en dubbelkärnig Texas Instruments-systemprocessor på 1,5 GHz, 1 GB RAM, 16 GB internt lagringsminne samt två kameror på 2 megapixlar i fronten för chat, samt en 8 megapixel i bak. Måtten på telefonen ska vara ”under 9 mm” vilket låter i linje med vad dagens smartphones ligger på.

Operativsystemet ska däremot bygga på Blackberry 10 som var tänkt med Colt, men London ska vara helt touch-baserad till skillnad från den nu slopade Colt. Problemet är att RIM allt för länge följt samma fokus, och frågan är om inte 2012 är för sent att ge sig in på smartphone-marknaden. Med de två mest efterlängtade telefonerna ute ur leken kommer London att spela en mycket viktig roll för företagets framtid.

Källa: BoyGeniusReport


Relaterad nyhet:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Swedish BerserkDravondJacob HugossonthisTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Kan dom bara komma ut på fler marknader så finns det väl hopp för företaget fortfarande.

this
Medlem
this

Otroligt schysst design på ”London”. Kan förstå att telefoner med fysiskt QWERTY tangentbord inte går hem längre så det var nog klokt att slopa dem.

Dravond
Medlem
Dravond

Den ser ju trevlig ut och specen går ju inte av för hackor vad som dock fortfarande är ett stort frågetecken är BBX (om de nu heter det fortfarande…) Men många av företagsanvändarna kan nog bli lite omotiverade i och med avsaknaden på fysikst qwerty…

Svensken
Medlem
Svensken

I övrigt kommer det bli svårt för RIM framöver. Där går rykten om en ny CEO och ett alternativt uppköp av RIM. Går även rykten om att de funderar på att licensera ut Blackberry 10 för att helt kunna fokusera på mjukvaran men då gäller det att hitta någon som vill tillverka det också.